Přejít k hlavnímu obsahu

Co se to děje? T1 nestačili na americkou jedničku, G2 prohráli tři zápasy v řadě

23. 5. 2022 | 12:55 League of Legends Reportáž
Základní skupiny? Krasojízda favoritů, nikdo se jim nedokázal vyrovnat. Rumble Stage? To už je jiná písnička. Korejští T1 nestačili během pondělního programu MSI na Evil Geniuses, zatímco G2 pokračují v sérii proher. Poslední ránu uštědřili Evropanům PSG Talon. Pouze Royal Never Give Up zatím nedopustili překvapení.
T1 se na MSI nedaří
T1 se na MSI nedaří
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Po masakru během základních skupin jen málokdo čekal, že celky ze slabších regionů dokáží potrápit světové giganty. G2 Esports, RNG a T1 ukončili první část MSI se skóre 20:0. Teď? 13-8. A prohry nepřišly jen během vzájemných zápasů. Své umění totiž předvedla i trojice outsiderů.

První vlaštovkou bylo vítězství PSG Talon proti neporaženým G2. Mančaft, jenž vyhrál 24 zápasů v řadě, narazil na zeď. Tým z Hong Kongu zvítězil v obou zápasech proti evropské jedničce a dotáhnul se tak na top 4.

Dost možná největší šok však přišel v utkání mezi T1 a EG. Americký celek, který se má rvát s PSG Talon o čtvrtou příčku, totiž se svou silnou teamfight kompozicí porazil korejské hvězdy. Bývalý světový šampion Jeong „Impact“ Eon-young ukázal, že rozhodně nepatří do starého železa.

Daleko od obřího překvapení nebyli ani vietnamští Saigon Buffalo. Mladičký tým toužil po první výhře během Rumble Stage proti jasným favoritům z RNG.

Zápas byl dlouhou dobu vyrovnaný, poslední celek prozatímního průběhu Rumble Stage se dokonce dostal do vedení a nebyl daleko od triumfu. Jenže několik zbytečných chyb a přehnaně agresivních playů zničilo veškerou dosavadní práci vietnamského týmu. RNG vyhráli rozhodující bitku a zvýšili svůj náskok na první místě.

Tabulka MSI po zápase RNG vs. Saigon Buffalo
1.RNG6-1
2. - 4.T14-3
2. - 4.G24-3
2. - 4.EG4-3
5.PSG Talon3-4
6.Saigon Buffalo0-7
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).