Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis už nevládnou? V jiném FPS titulu to napoprvé dotáhli do finále Majoru

24. 5. 2022 | 09:43 Rainbow Six: Siege Reportáž
Když se řekne jméno Astralis, v podstatě každý si jako první vybaví Counter-Strike: Global Offensive. Dlouholetá dominance a nejúspěšnější éra v historii CS:GO je už dnes sice minulostí, organizace jako taková však roztahuje křídla a ráda by na své úspěchy navázala také v jiných hrách. Vedle FIFY a League of Legends jde od loňského roku také o další FPS titul, tentokrát z dílny Ubisoftu.
Astralis Rainbow Six Siege
Astralis Rainbow Six Siege
Zdroj: Astralis

Dánská organizace Astralis vstoupila na pole Rainbow Six Siege angažováním americké sestavy Disrupt Gaming. Účastník nejvyšší severoamerické ligy v první sezóně neuspěl a ani nepostoupil na Six Invitational. V letošním roce je to ale jiné. Aura Astralis zapůsobila a tým začal fungovat jako dobře namazaný stroj.

Sestavě se podařilo opanovat americkou ligu NAL a postoupit na Six Charlotte Major, druhý velký turnaj letošní sezóny. Následoval postup z prvního místa skupiny, výhra ve čtvrtfinále, výhra v semifinále a organizace proslavená především ve světě CS:GO rázem byla krůček od výhry prvního Majoru v R6 Siege.

Finálovým soupeřem Astralis byl jiný severoamerický celek DarkZero Esports. Ten v domácí soutěži porazili těsně 8:6 a věděli, že nejde o nehratelného soupeře. Astralis vyhráli první mapu, ale DarkZero s přehledem zvládli dvě další a byli jediný krok od největšího úspěchu v historii týmu. Mnohokrát zůstali těsně pod vrcholem, to ale nebyl tento případ. Rozhodnout musela až pátá mapa, kterou DarkZero zvládli.

Astralis tak od historického prvenství dělila jediná mapa, rozhodující Banka ale byla proti tomu. I přes finálový neúspěch jde však o parádní ukázku, že dánská organizace roztahuje křídla, a i když se na poli CS:GO zrovna nedaří, tak je jejím jednoznačným cílem získávat tituly, kde to jen jde. Příště už to třeba vyjde.

Štítky: Astralis, Six Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.