Přejít k hlavnímu obsahu

Modrá krev je oficiálně opět v pěti. Esuba se rozhodla přeučit elitního snipera

24. 5. 2022 | 16:16 Counter-Strike 2 Přestup
Další přestup na domácí scéně je skutečností. Esuba byla od začátku měsíce oficiálně pouze ve čtyřech, ale na serveru se pravidelně objevovala s možnou novou posilou. Její neoficiální zkušební období bylo nyní ukončeno a tým se tak může plně soustředit na blížící se cíle.
zur1s a jeho noví spoluhráči
zur1s a jeho noví spoluhráči
Zdroj: eSuba

Vznik nového supertýmu pod hlavičkou Sampi.Tipsport udělal konkurenčním celkům čáru přes rozpočet. Mezi vyhlédnutými talenty byl i Lukáš „sAvana1“ Lintner, který za údajnou až sedmimístnou sumu skutečně přestoupil. Produkt akademie eSuba Youngsters udělal další krok ve své kariéře, ale právě hlavní sekce modré krve přišla o jeden ze svých nosných pilířů. Savana patřil mezi nejzářivější hvězdy poslední doby.

Jeho odchod byl oficiálně oznámen 1. května, ale od té doby již eSuba odehrála mnoho oficiálních zápasů. Kolotoč turnajů je neúprosný. Skoro až veřejným tajemstvím je navíc fakt, že parta vedená Tomášem „benq1“ Masarykem pořádala tryouty a přímo v akci zkoušela různé varianty nového pátého hráče. Ačkoliv dost možná nebyl od začátku variantou číslo jedna, tak modro-černý tábor rozšířil hráč z úplně jiné role.

Esuba si totiž vyhlédla elitního snipera Martina „zur1s“ Slámu, který byl po propuštění bývalé sestavy Sampi.Tipsport bez angažmá. Lákavým zbožím se stal i díky tomu, že už nebyl v konkurenční organizaci nijak smluvně vázán. Největšími kvalitami zur1se je právě hra s AWP, 23letý hráč se však už od začátku měsíce sžívá s pozicí riflera. A také sekundárního snipera – double AWP setup bude nová velká síla eSuby.

Dosavadní vystoupení zur1se v zápasech eSuby se dají označit za neoficiální zkušební období. Hráč, který se dlouhé roky hledal, se však ukázal v dobré formě. Ukázal, že je schopný se transformovat a přeučit v jiný typ hráče, než kým byl zvyklý být. Tím se ukázala i jeho vyspělost. Dnes byl zur1s oficiálně v eSubě přivítán a spolu s novými spoluhráči už se nemůže dočkat víkendové kvalifikace na Tipsport CS:GO Online.

Aktuální složení eSuby:

 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Dominik „desty“ Černý
 Česká republika Martin „zur1s“ Sláma

 Slovensko Tomáš „benq1“ Masaryk – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.