Přejít k hlavnímu obsahu

Pirát Bartoš omrknul Vodafone PLAYzone Arenu, zahrál CS:GO a poučil žáky o digitalizaci

27. 5. 2022 | 12:35 Zajímavost
V pondělí 23. května navštívil místopředseda vlády pro digitalizaci Ivan Bartoš spolu se starostou Prahy 11 Jiřím Dohnalem a žáky nedaleké základní školy Vodafone PLAYzone Arenu. Ve zbrusu novém esportovém centru si Bartoš pro deváťáky připravil se Zdeňkem Ledvinou z FTVS Univerzity Karlovy prezentaci o propojení sportu elektronického s tím tradičním a důležitosti péče o zdraví a fyzické kondice každého hráče. Následně si účastníci akce vyzkoušeli moderní vybavení chodovské Vodafone PLAYzone Areny.
Ivan Bartoš ve Voddafone PLAYzone Areně
Ivan Bartoš ve Voddafone PLAYzone Areně
Zdroj: PLAYzone

Esport je čím dál víc vnímán širokou veřejností, což potvrzuje také spolupráce se známými českými sportovními značkami a univerzitami. Nejen o tom hovořil během akce ve Vodafone PLAYzone Areně Zdeněk Ledvina, předseda komise akademického esportu. 

Po prezentaci si žáci vyzkoušeli veškeré přístupné herní vybavení: nabušené počítače, herní konzole, virtuální realitu i speciální gamingové křeslo. Své umění ve střílečce Counter-Strike: Global Offensive ukázal také Ivan Bartoš.

„Hraju na PlayStationu a na konzoli, už ne na počítači. Já musím říct, když jsme před mnoha lety začínali na ,,sinklerech a komodorech,“ tak díky počítačovým hrám jsme se naučili angličtinu. Skutečně to může rozvíjet i další dovednosti - management, produkce,“ řekl předseda Pirátské strany pro CNN Prima News.

Bartoš sdílel své nadšení také na svých sociálních sítích. „Jsem rád, že v Česku vzniká tolik užitečných projektů, do kterých se zapojují univerzity i soukromí investoři, a které nám pomáhají vychovávat a rozvíjet talenty v oblasti IT, což je obrovská příležitost i pro naši ekonomiku,“ pochvaloval si.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).