Přejít k hlavnímu obsahu

Konec eSuby v CEE Champions. Podaří se dnes postoupit Cryptově?

26. 5. 2022 | 18:00 Counter-Strike 2 Preview
Třetí ročník CEE Champions má za sebou skupinovou fázi a play-off již vypuklo úvodnimi zápasy. Jako první šli na řadu ENTERPRISE, kterým po skupinové jízdě vyřazovací mač nevyšel a s turnajem se loučí. Ve hře však stále má česko-slovenská scéna své dva zástupce.
CS:GO tým Cryptovy
CS:GO tým Cryptovy
Zdroj: Cryptova

Mezinárodní soutěž o 30 tisíc dolarů pokračuje svým třetím ročníkem. O titul, jak název CEE Champions napovídá, bojují týmy ze střední a východní Evropy. Česko-slovenská kvalifikace nabízela tři sloty v hlavním turnaji, které vybojovali ENTERPRISE, eSuba a Cryptova. Dynamo Eclot odešlo s prázdnou.

Nejdříve šli do akce ENTERPRISE, jenž se utkali proti celkům z Kosova a Řecka. Jejich roli favorita ovlivnil fakt, že do turnaje nemůže nastoupit Deyvid „h4rn“ Benchev. ENTERPRISE i v oslabeném složení ale dokázali porazit WL Gaming a xTeam a play-off je nemine. Jejich prvním soupeřem bude lotyšský Wolsung.

V další ze skupin se pak potkaly eSuba s Cryptovou. Po úvodních prvenstvích se oba česko-slovenské celky utkaly tváří v tvář, ze vzájemného střetnutí vzešla vítězně Cryptova poměrem 16:13. Postup neminul ani modrou krev, to je ale z jejího vystoupení v turnaji bohužel vše, na co se zmohla. Jako první z česko-slovenského trojlístku totiž vykročila do osmifinále, kde nestačila na makedonskou jedničku BLUEJAYS.

Termín zápasu ENTERPRISE ještě známý není, do akce jde ale Cryptova. Soupeřem ostravské organizace bude ve čtvrtek od 20:00 estonský tým SC esports, který postoupil dvěma výhrami nad Zero Tenacity. Živý přenos přineseme na kanále twitch.tv/playzoneup i v naší Vodafone PLAYzone Areně.

CEE Champions
CEE Champions
Foto: CEE Champions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.