Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE poráží Wolsung a jsou poslední CZ/SK nadějí v CEE Champions

28. 5. 2022 | 14:13 Counter-Strike 2 Reportáž
Ve třetím ročníku turnaje CEE Champions už zbývají pouze ti nejlepší. Osmifinálové kolo je takřka celé za námi a bohužel musíme konstatovat, že ve hře o medaile zůstává poslední zástupce česko-slovenské scény. Cryptova ani eSuba bohužel po postupu ze skupiny další výhru nezískali.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Mistrovství střední a východní Evropy nabízí krásných 30 tisíc dolarů. Do třetího ročníku se kvalifikovali tři zástupci česko-slovenského rybníčku, kterými se staly favorizované celky ENTERPRISE, eSuba a Cryptova. Dynamo Eclot jako jediné odešlo s prázdnou. EP bohužel v turnaji oslabuje fakt, že nová posila Deyvid „h4rn“ Benchev se úspěšně zúčastnila bulharské kvalifikace a s ENTERPRISE nastoupit nemůže.

Ani to však domácí organizaci nezastavilo a EP v oslabeném složení ve své skupině B porazili WL Gaming a xTeam. Na jejich úspěch navázaly také eSuba a Cryptova, které se v jedné skupině utkaly tváří v tvář. Po vybojované výhře Cryptovy 16:13 dokázaly do play-off nakonec projít oba celky, to ale bylo z jejich strany vše. Esuba padla se silným týmem BLUEJAYS a Cryptova překvapivě nestačila na SC esports.

ENTERPRISE se v osmifinále postavili týmu Wolsung, který shromažďuje hráče ze státu, jenž se v květnu dočkal svého prvního Major titulu díky Helvijsi „broky“ Saukantsovi. EP vyhráli první mapu Overpass ve třetím prodloužení, soupeř sice srovnal na Mirage, ale rozhodující Inferno opět patřilo ENTERPRISE. Na světě je tak postup mezi nejlepší osmičku, ačkoliv svého soupeře ve čtvrtfinále ještě EP neznají.

Další oponent posledního zástupce česko-slovenské scény v turnaji vzejde z klání WinX vs. allStars Gaming. Prvně jmenovaný celek z Bulharska je shodou okolností právě tím týmem, se kterým se h4rn původně kvalifikoval. Stále oplývá bývalými hráči například týmu SKADE. Pokračování CEE Champions vám i nadále přineseme na kanále twitch.tv/playzoneup, fandit můžete přijít i do Vodafone PLAYzone Areny.

CEE Champions
CEE Champions
Foto: CEE Champions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.