Přejít k hlavnímu obsahu

Konec slavné éry. Ruský lídr opouští NAVI, důvodem je ohrožení reputace klubu

29. 5. 2022 | 09:00 Counter-Strike 2 Přestup
Kirill „Boombl4“ Mikhailov opouští aktivní sestavu Natus Vincere, druhého nejlepšího celku světa CS:GO. Ruský IGL končí v týmu po třech letech, během kterých pozvedl nad hlavu trofej pro vítěze Majoru a dlouhé měsíce se s NAVI držel na vrcholu světového žebříčku. Podle oficiálního webu Natus Vincere odchází Boombl4 kvůli tomu, aby nebyla ohrožena reputace klubu. Sportovní výkony nejsou důvodem ukončení spolupráce.
NAVI se loučí se svým IGL
NAVI se loučí se svým IGL
Zdroj: Luc Bouchon | PGL (se souhlasem)

Natus Vincere poprvé od 20. prosince 2020, kdy do týmu přišel mladičký Valerii „b1t“ Vakhovskyi, mění sestavu. Pětice, jež ovládla svět, přichází o IGL. Strůjce úspěchu legendární značky končí.

Kirill „Boombl4“ Mikhailov přišel do NAVI v květnu 2019 z Winstrike. V té době teprve dvacetiletý střelec byl postaven do nelehké situace. Tak jako ostatně každý mladý player, jenž se dostane do top 5 týmu světa. Od každého, kdo dorazí do NAVI, se čekají velké věci. Tlak ale ustál skvěle.

Boombl4 požádal svou přítelkyni o ruku hned po výhře
Boombl4 požádal svou přítelkyni o ruku hned po výhře
: PGL

Nejraději bude Rus vzpomínat na loňskou sezónu. NAVI sbírali jednu trofej za druhou, málokdo se dokázal východoevropskému celku vyrovnat. Na serveru rusko-ukrajinská pětice kralovala. IEM Cologne, ESL Pro League či světové finále BLAST Premier. Všude vládli NAVI.

Vrchol přišel 7. listopadu 2021. Natus Vincere se radovali z vítězného finále PGL Majoru ve Stockholmu. Poprvé v historii klubu. Ve středu s Kirillem „Boombl4“ Mikhailovem.

Pohádka po třech letech končí. Organizace neuvedla přímý důvod Mikhailova konce. Podle mnohých zdrojů byla problémem podpora ruské invaze na Ukrajinu ze strany jeho ženy.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).