Přejít k hlavnímu obsahu

FIFA a reálný fotbal. Emerickson byl na galavečeru jmenován eFotbalistou roku

30. 5. 2022 | 14:50 EA SPORTS FC 24 Zajímavost
Součástí udělování cen Puma Fotbalista roku byla podruhé v historii také kategorie pro nejlepší hráče. O ocenění eFotbalisty roku se v napínavém hlasování prali především zástupci Sparty, Viktorie Plzeň, Entropiqu a Sampi.Tipsport, zvítězit ale mohl jen jeden.
Jan „Emerickson“ Krupička
Jan „Emerickson“ Krupička
Zdroj: 2SCORE

Tomáš Rosický, Pavel Nedvěd, Petr Čech, v posledních letech Tomáš Souček a letos premiérově Patrik Schick. Vedle těchto jmen se od loňského roku objevuje také nejlepší hráč. V rámci udělování cen Puma Fotbalista roku totiž vznikla kategorie eFotbalista roku, jejímž prvním vítězem se stal Lukáš „T9Laky“ Pour.

Mezi desítku nejlepších hráčů série FIFA za rok 2021 se dostali zástupci osmi různých týmů. Oba celky s dvojnásobným zastoupením to navíc se svým silnějším koněm dotáhli až k medaili, a na pomyslných stupních vítězů tak doprovodili T9Lakyho. Ten neobhájil své předchozí prvenství o pouhých pět bodů.

Vyhlášení kategorie eFotbalista roku se chopil Jakub Jankto, český fotbalový reprezentant a zároveň náruživý FIFA hráč, který před několika lety založil esportovou organizaci Sampi.Tipsport. Jeho reprezentant Dominik „Seron“ Čermák to bohužel mezi medailisty nedotáhl a odnáší si nepopulární „bramboru“.

Kdo tedy zvítězil a odnesl si prestižní ocenění? Životního úspěchu dosáhl Jan „Emerickson“ Krupička, který je bezesporu největší tváří domácí FIFA scény. S celkovým počtem 119 bodů porazil reprezentant pražské Sparty zmíněného T9Lakyho. Třetí místo si odnáší Mario „MarioOoso“ Gumbrešt z Entropiqu.

Emerickson si nemohl nechat ujít fotku s absolutním vítězem Patrikem Schickem
Emerickson si nemohl nechat ujít fotku s absolutním vítězem Patrikem Schickem
Foto: 2SCORE

Emerickson v roce 2021 překonal český rekord v počtu vítězství v řadě v oblíbené Weekend League, šnůra 117 výher je dodnes maximem. Z jeho turnajových úspěchů stojí za zmínku například prestižní FIFA COOL liga. Není náhoda, že spolu s dalšími hráči z TOP 4 pořadí je „Eme“ rovněž členem české eReprezentace.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Zvítězit v kategorii eFotbalista roku je pro mě velká čest, navíc ještě v takové konkurenci. Minulá sezóna byla  za celou mou FIFA kariéru ta nejúspěšnější a zároveň jsem si splnil sen navléknout dres české reprezentace. Díky mé rodině, přítelkyni, fanouškům a také Fotbalové asociaci České republiky a projektu eRepre, že tuto anketu založili,
řekl Emerickson k vyhlášení ankety.

Moderátor galavečera Miloš Pokorný si nemohl nechat ujít rýpnutí směrem k hraní her. „To byste se divil, kolik toho vypotím. Občas ještě víc, než když jsem hrával fotbal. Třeba i tři dresy za odpoledne,“ zareagoval pohotově Emerickson, který se v živém přenosu České televize ukázal jako správný představitel esportu.

Kompletní pořadí ocenění eFotbalista roku 2021:

  1. Emerickson (AC Sparta Praha) – 119 bodů
  2. T9Laky (FC Viktoria Plzeň) – 114 body
  3. MarioOoso (Entropiq) – 75 bodů
  4. Seron (Sampi.Tipsport) – 62 body
  5. Dalas (FC Baník Ostrava) – 17 bodů
  6. SaintSB (Bohemians Praha 1905) – 10 bodů
  7. DRMi10 (Cryptova) – 9 bodů
  8. Matejs (Entropiq) – 4 body
  9. Caster (AC Sparta Praha) – 2 body
  10. CptKubajz (SK Slavia Praha) – 1 bod
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.