Přejít k hlavnímu obsahu

POTRVZENO: Entropiq Prague vítají posilu a KWERTZZ si hledá nové angažmá

2. 6. 2022 | 08:15 Counter-Strike 2 Přestup
Kolotoč u Entropiq Prague nezná konce. Po příchodu dvou zahraničních posil a brazilského trenéra přichází další změna. V posledních dnech tým testoval jinou variantou pátého hráče a nyní už je jasné, že Simon „KWERTZZ“ Horák v sestavě skutečně pokračovat nebude.
Simon „KWERTZZ“ Horák
Simon „KWERTZZ“ Horák
Zdroj: PLAYzone / MČR

Entropiq Prague se po vypadnutí na Tipsport CS:GO Bratislava odhodlali k radikálnímu kroku. Stali se mezinárodní sestavou. Za tímto účelem přivedli Michaela „sesL“ Higatzbergera a Jonase „j1NZO“ Jalowského namísto Filipa „AJTT“ Dolenského a Jana „HONES“ Urválka. Naverbovat se také rozhodli zahraničního kouče, kterým se při své vůbec první štaci v této roli stal João „horvy“ Horvath z Brazílie.

V minulém týdnu se však EIQ Prague vytasili ještě s jednou novou tváří. Při dvou vystoupeních v ESEA lize se rozhodli otestovat Matěje „twist“ Petráše, který na soupisce nahradil Simona „KWERTZZ“ Horáka. Další dny uběhly a osud mladého hráče je bohužel zpečetěn. Horák na svých sociálních sítích oznámil, že jej Entropiq posadil na lavičku a má povolení si hledat nové angažmá. Zájem má i o zahraniční štace.

Jeden z nejlepších českých hráčů, co se týče statistik spojených s headshoty, tak definitivně uvolnil místo bývalému reprezentantovi eSuby a v neposlední řadě Sampi.Tipsport. Bronzový medailista z MČR 2021 tak má po vynuceném rozpadu svého posledního týmu další šanci se ukázat v dobrém světle. Jeho zkušební období v Entropiq Prague bylo úspěšně ukončeno a v sestavě se twist udrží minimálně do letní přestávky, tedy stejně jako obě zahraniční posily. Na vyhodnocení aktuální soupisky tak má vedení jen pár týdnů.

Velkou příležitost bude mít twist už na Tipsport CS:GO Online, kde byl původně zařazen do soupisky jako náhradník, tudíž může do turnaje neomezeně nastoupit bez dalšího zásahu do sestavy. Naopak není vyloučeno, že Kwertzze v některých rozehraných turnajích s roster lockem ještě uvidíme na serveru. Uvidíme, zdali po něm někdo sáhne, nebo zůstane stejně jako Jan „HONES“ Urválek zatím na lavičce.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.