Přejít k hlavnímu obsahu

Slávistické finále ovládl Kobby a zajistil si postup. Seron se posunul na druhou příčku

1. 6. 2022 | 09:45 EA SPORTS FC 24 Reportáž
V pořadí 5. WD_BLACK FIFA Cup vyhrál reprezentant SUPERSLAVIA eSports Martin „Kobby“ Strnad. Ve finálovém klání zdolal svého kolegu Jakuba „CptKubajz“ Pudila 6:5. Oba slávisté se v celkové tabulce WD_BLACK FIFA Cupu dostali do top 5. Dál vládne Lukáš „T9Laky“ Pour, Dominik „Seron“ Čermák poskočil na druhé místo.
Hráči SUPERSLAVIA eSports
Hráči SUPERSLAVIA eSports
Zdroj: SUPERSLAVIA eSports

Bylo to drama do posledních minut. Martin „Kobby“ Strnad a Jakub „CptKubajz“ Pudil si to rozdali o pomyslnou slávistickou korunu. Tu pro sebe po těsném mači urval zkušenější Kobby a stal se tak vítězem 5. WD_BLACK FIFA Cupu.

Pro oba borce byl postup do finále zajištěním pozice v top 16 celkového pořadí turnaje. Po pátém turnaji nastřádali dostatek bodů, nemusí se tak před poslední kvalifikací bát o svoje místo na finálovém turnaji. Ve stejné situaci jsou semifinalisté Dominik „Seron“ Čermák a Michal „Mrkyy“ Mrkos.

Kdo bude v top 16?

Offline finále WD_BLACK FIFA Cupu ve Vodafone PLAYzone Areně je cílem pro hráče účastnící se otevřených kvalifikací. Situace ve spodních patrech tabulky je řádně vyrovnaná a v šestém turnaji se bude hrát o hodně.

O postupové pozice se rvou i borci z česko-slovenské špičky. O svůj flek se musí bát například Michal „DRMi10“ Drastich či Martin „Caster“ Štěpán. Je možné, že se bude rozhodovat mezi hráči se stejným počtem bodů.

V případě bodové shody rozhoduje nejlepší umístění v jednom z turnajů. V případě kompletní shody rozhoduje dřívější nejlepší umístění v sérii (příklad: 3. a 4. mají stejně bodů, 3. vyhrál první turnaj, 4. vyhrál druhý turnaj, odměnu získává 3.). Následně by rozhodoval vzájemný zápas.

Boj o top 16 WD_BLACK FIFA Cupu
12.FCMARTIN72
13.JamesBony2863
14.Caster54
15.DRMi1045
16.Revy45
17.Peposlav45
18.Doli200036
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).