Přejít k hlavnímu obsahu

Změny Taliyah, Lee Sina či Swaina. Riot připravuje další patch, co přinese?

Patch 12.10 byl jedním z největších v League of Legends za poslední měsíce. Procentuální úspěšnost se u některých šampionů změnila hned o několik procent. Riot Games se v další aktualizaci zaměří právě na postavy, které byly nejvíce pozitivně i negativně zasaženy posledním patchem. Novinky se pochopitelně chystají i v oblasti itemů.
Lee Sin
Lee Sin
Zdroj: Riot Games

Matt Leung-Harrison (Riot Phroxzon), lead designer v oblasti game balance v Riot Games, popsal již tradičně na svém Twitteru změny, které se chystají pro nadcházející patch. Nerfy, buffy, itemy... Prostě všechno důležité. „Masivní patch. Jsem velmi hrdý na tým a pomocníky, kteří se spojili, aby vše zvládli,“ píše natěšený Leung-Harrison.

Zaujalo hned několik buffů. Vylepšení se dočká například ztracený Ryze, který se dlouhodobě potácí na úplném dnu win rate tabulek Platinum+ (41,59%).

Šťastné dny neprožívají ani hráči Lee Sina. Extrémně populární šampion je momentálně podle procentuální úspěšnosti druhým nejhorším v celé hře (44,87%). I slepý mnich bude buffnutý. Stejně tak Aphelios, jenž se drží na třetím místě nepopulární tabulky (44,91% WR).

Naopak na vrcholu se během patche 12.10 vyhřívá Singed na midu (56,27%). Toho se ale změny v další aktualizaci netýkají. Spolu s Jannou nebo Shyvanou byl těsně pod čarou v pořadníku změn. „Tito šampioni byli na hranici, ale jsou buď ovlivněni jinými změnami v patchi, nebo prostě chybí v rámci vyvážení šampionů,“ komentuje Riot Phroxzon situaci.

Nerfům se nevyhnou Taliyah, Brand ani Swain. První jmenovaná postava je momentálně druhou nejbanovanější ve hře. 

Co se týče itemů, hromadného vylepšení by se měly dočkat tank šampioni a některé AP mythic předměty. Stejně tak se pomoci dostane assassinům. 

Malá porce předmětů bude nerfnuta. Znovu budou zasáhnuty AP předměty (Liandries, Riftmaker). Menší nerf je připraven na damage outer turretů. Everfrost je sice v Tweetu zařazen mezi buffy. Jde ale o chybu, jak potvrdil sám autor, a item bude zeslaben.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).