Přejít k hlavnímu obsahu

Čínská legenda končí v BLG. Tým jej nevyužíval, následuje konec kariéry?

3. 6. 2022 | 09:30 League of Legends Přestup
Jian „Uzi“ Zi-Hao se po pouhém půl roce loučí s BiliBili Gaming. V základní sestavě nastoupil během jarního splitu jen k několika málo zápasům, organizace dávala přednost 19letému Chiu „Doggo“ Tzu-Chuanovi. Návrat legendárního ADC tak zatím neprobíhá podle představ. Najde si Uzi nový domov?
Uzi končí v BLG
Uzi končí v BLG
Zdroj: BLG

Když se hovoří o nejlepším ADC v historii League of Legends, čínská hvězda a vicemistr světa z let 2013 a 2014 je bezpochyby jedním z hlavních kandidátů na nejvyšší příčky. Jian „Uzi“ Zi-Hao má za sebou řadu úspěchů, v posledních letech však nedosahuje takových výsledků, které jej v dřívějších sezónách proslavily. V roce 2020 dokonce kvůli zdravotním problémům ukončil kariéru, o 18 měsíců později se do LPL vrátil. Oblékl dres BiliBili Gaming.

Bohužel nebyl volbou číslo 1 na pozici ADC. Tu v BLG zastával mladičký Doggo. Ten málokdy pustil Uziho do základní sestavy a ten tak 1. června organizaci opustil.

Budoucnost 25letého hráče je nejistá. Zprávy o dalším angažmá se zatím neobjevují, stejně tak ty o tom, že by snad znovu ukončil kariéru. Byla by to obrovská škoda. Když na jaře dostal příležitost, předvedl kvalitní výkon. Takový, který rozhodně patří do vyšších pater LPL.

S BiliBili Gaming se rozloučil také Chen „Breathe“ Chen, který se vyměnil na toplane s Chen „Bin“ Ze-Binem, šampionem MSI s RNG.

Aktuální sestava BLG

 Čína Chen „Bin“ Ze-Bin
 Čína Wei „Weiewei“ Bo-Han 
 Taiwan Chu „FoFo“ Chun-Lan
 Taiwan Chiu „Doggo“ Tzu-Chuan
 Čína Liu „Crisp“ Qing-Song

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).