Přejít k hlavnímu obsahu

Čeká nás rozuzlení? Silný příběh je neodmyslitelnou součástí Fortnite

3. 6. 2022 | 09:37 Fortnite Update hry
Dny 2. sezóny kapitoly 3 jsou sečteny. Po bouřlivém období válka mezi Imagined Order a The Seven vrcholí. V sázce je osud Zero pointu, který je dlouhou dobu hlavní příběhovou linkou hry. Sedmička by ráda přerušila smyčku, osvobodila hráče a Zero point. Imagined Order chtějí naopak udržet hráče ve smyčce a udržet kontrolu nad Zero Pointem a zbytkem reality.
Collision
Collision
Zdroj: Epic Games

Srazí se nezapomenutelným způsobem, což je důvod, proč byl live event příhodně nazván jako Collision a má zcela změnit hru. Ke kolizi dojde 4. června ve 22 hodin našeho času. Epic Games doporučuje dostat se do lobby společně s kamarády alespoň 30 minut před začátkem akce. Live eventu se můžete zúčastnit až ve čtyřech hráčích. 

Samotná akce bude pravděpodobně trvat 12 minut. Po události skončí sezóna a začne odstávka serverů, jakkoli dlouhá bude potřeba. Ze souborů víme, že Epic Games má opět v plánu nechvalně známou černou díru. Což značí, že servery budou mimo provoz v řádu mnoha hodin. Je nutno se také připravit na fakt, že ani po nahození serverů nemusí být jednoduché se do hry dostat. Z minulých přechodů na novou sezónu víme, že nápor na servery Epic Games nezvládá. Ale kdo ví, třeba budeme příjemně překvapeni.
 

Pokud jde o samotný live event, není toho mnoho známo. Sedmička a IO budou bojovat, ale jak to dopadne, je v současnosti záhadou. Je velmi pravděpodobné, že hráči budou mít za úkol odstranit strážce IO, podobně jako byli požádáni, aby odstranili Cube monstra v události The End. Kromě toho nemáme mnoho podrobností. Je možné, že znovu vzkříšený Mecha bude pilotován hráči, ale ani to ještě není potvrzeno.

U příběhu není na škodu si připomenout několik klíčových věcí. Organizace Imagined Order se poprvé objevila na ostrově v kapitole 2, sezóně 5. V sedmé sezóně se pak objevila jejich vůdkyně, doktorka Slone a v live eventu této sezóny Slone s IO zradili hráče a odhalili, že jsou nepřátelé. Nakonec i Geno, tajemný šéf nebo snad šéfka doktorky, bude podle spekulací odhalen.

The Seven existuje již dlouhou dobu, přičemž The Visitor poprvé dorazil v první kapitole, čtvrté sezóně. Několik dalších členů přišlo v různých obdobích následně, ale teprve nedávno dorazili konečně všichni na ostrov. Jejich brnění jsou vzduchotěsná, díky čemuž jsou imunní vůči resetování paměti smyčky. Mají také znalosti o Omniverse, Rift a The Cube.

IO v současné době ovládá zařízení Doomsday, které získali od Midase a Ghost v začátcích druhé kapitoly. Sedmička proti tomu vzkřísila a obnovila Mecha z konce první kapitoly. Jak to celé dopadne? Co myslíte? Vše nasvědčuje tomu, že se má jednat o jeden z největších live eventů historie a o překvapení nebude nouze.
 

Jak dopadne válka mezi Imagined Order a The Seven?

Možnosti výběru
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.