Přejít k hlavnímu obsahu

Náhrada a změna. NAVI povolali dalšího Ukrajince, hru teď bude řídit electroNic

4. 6. 2022 | 11:13 Counter-Strike 2 Přestup
Druhý nejlepší tým světa Natus Vincere našel, alespoň dočasně, náhradu za svého bývalého kapitána Kirilla „Boombl4“ Mikhailova. S ním se ukrajinská organizace rozloučila kvůli možnému ohrožení reputace, respektive proválečným výrokům jeho ženy. Do týmu se připojuje Viktor „sdy“ Orudzhev, funkci IGL pravděpodobně převezme Denis „electroNic“ Sharipov.
Viktor "⁠sdy⁠" Orudzhev
Viktor "⁠sdy⁠" Orudzhev
Zdroj: HLTV.org

„Je to obrovská příležitost, kterou se budu snažit využít co nejlépe. Ať je Ukrajina hrdá.“ To jsou slova, která pronesl Viktor „sdy“ Orudzhev jako dočasná výpomoc NAVI. Ukrajinská mašina se před týdnem, z ne úplně herních důvodů, rozloučila se svým dlouholetým in-game leaderem Kirillem „Boombl4“ Mikhailovem.

Bývalý střelec MAD Lions či Team Spirit se k týmu přidává jako stand-in, sama organizace však nevyvrací, že by ho mohla podepsat natrvalo. Vše bude záležet na tom, jak zaujme v BLAST Premier, které NAVI mimochodem 15. června zahájí soubojem s OG, kde nově působí česká kometa Adam „NEOFRAG“ Zouhar.

Co se týče možného trvalého usazení, šance má sdy veliké. Najít jiného kvalitního ukrajinského střelce není vůbec jednoduché, navíc si vzpomeňme, když Perfecto přicházel jako zelenáč z nepříliš známého celku Syman Gaming, a následně si vysloužil angažmá snů. Sdy má před sebou životní šanci prorazit.

S příchodem pátého člena, který má minimální zkušeností z řízením hry, se navíc definitivně potvrdily spekulace, že funkci in-game leadera převezme electroNic, po s1mplovi největší jméno celého týmu.

Aktuální soupiska NAVI vypadá následovně:

 Ukrajina Aleksandr „s1mple“ Kostyliev
 Rusko Denis „electroNic“ Sharipov
 Rusko Ilya „Perfecto“ Zalutskiy
 Ukrajina Valeriy „b1t“ Vakhovskiy
 Ukrajina Viktor „sdy“ Orudzhev (stand-in)

 Ukrajina Andrey „B1ad3“ Gorodenskiy (trenér)

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.