Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE čeká boj o medaile a hezký prize pool. Dnes porazili allStars Gaming

4. 6. 2022 | 16:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Ve hře o titul ve třetím ročníku CEE Champions zbývá nejlepší šest týmů. Honu za krásným prize poolem 700 tisíc korun se stále účastní i zástupce česko-slovenské scény, na ENTERPRISE nyní čeká čtvrtfinále. Turnaj by měl finišovat v následující dnech, tak doufáme, že se toho EP budou účastnit až do samého závěru.
Robert „manguss“ Kasper
Robert „manguss“ Kasper
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

CEE Champions tentokrát hostilo 32 týmů z různých koutů střední a východní Evropy. Tři zástupce vyslala do akce také česko-slovenské kvalifikace, jmenovitě šlo o týmy ENTERPRISE, eSuba a Cryptova. Ze skupinové fáze postoupili všichni, eSuba ani Cryptova bohužel nezvládli následný čtvrtfinálový duel.

Všechno tak zůstává na ENTERPRISE, kteří se přitom turnaje musí účastnit mírně oslabeni. Turnaje se totiž nemůže zúčastnit Deyvid „h4rn“ Benchev, nová posila na pozici hlavního snipera totiž před přestupem do EP postoupila z bulharské kvalifikace. Pravidla takovému hráči neumožňují účast s jiným týmem.

Svojí skupinou ENTERPRISE prošli z 1. místa díky výhrám nad WLGaming a xTeamem. Osmifinálový soupeř už však byl o něčem jiném. Silná lotyšská smečka Wolsung kousala opravdu nepříjemně a po první mapě s trojnásobnou porcí prodloužení dokonce opanovala Mirage. Rozhodující Inferno už ale EP zvládli hladce.

Jako další na slovenskou organizaci čekal zástupce rumunské scény. Tým allStars Gaming už porazil 4glory Esports nebo WinX a výhrou úvodní mapy Inferno si šel pro další skalp. ENTERPRISE však zařadili vyšší rychlostní stupeň a zbývající mapy Mirage a Overpass si podmanili. Postupují tedy do semifinále. Termíny závěrečných zápasů zatím známé nejsou, jisté však je, že vám je přineseme na twitch.tv/playzoneup.

CEE Champions
CEE Champions
Foto: CEE Champions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.