Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS a ENTERPRISE uspěli a v REPUBLEAGUE si zahrají o tučný prize pool

5. 6. 2022 | 22:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Tato neděle je pro fanoušky česko-slovenského Counter-Striku opravdu výživná. Dynamo Eclot bojovali o medaile v ROG Masters, vrcholí základní část Sazka eLEAGUE a rozhodující zápasy čekaly trojlístek týmů také v rámci milionové soutěže REPUBLEAGUE.
ENTERPRISE a SINNERS
ENTERPRISE a SINNERS
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Kvalifikace do třetí sezóny REPUBLEAGUE má za sebou většinu svých zápasů. Z celkových dvaceti zbývají ty úplně poslední, přičemž ve dvou měla stále česko-slovenské scéna své želízko v ohni. Zatímco Sampi.Tipsport jako první vyletěli po dvou prohrách, tak ve hře stále byli Entropiq Prague, ENTERPRISE a SINNERS. Nejbolestivější porážku paradoxně zažili hříšníci, kteří nestačili na akademii MOUZ NXT.

Ještě než ale SINNERS vstoupili do rozhodujícího třetího kola pavouka, tak se ostatní dva česko-slovenské týmy postavily proti sobě. ENTERPRISE jsou aktuálně na koni, pohání je skalpy AGO, Apeks nebo postup do semifinále CEE Champions. Entropiq Prague naopak svoji výhru získali kontumačně, když jejich soupeř musel zápas vzdát kvůli kolizi termínů. Nutno ale dodat, že proti ex-MAD Lions předvedli EIQ dobrý výkon.

Souboj ENTERPRISE a Entropiq Prague odstartoval na mapě Mirage. Po nepovedené CT straně ale EIQ ukázali parádní útok, kterým dotáhli úvodní mapu k výhře 16:13 a vedení 1:0. EP ovšem jednoznačně přehráli soupeře na jeho zvolené mapě Nuke 16:6 a rozhodovat muselo Inferno. Své momentum už si ukrást nenechali a výhrou 16:11 na Infernu (2:1 celkově) dotáhli postupový zápas do vítězného konce.

Hned po dohrání napínavé série šli do akce SINNERS, na které čekal více než hratelný soupeř. Budapest Five se po selhání na Tipsport CS:GO Bratislava vydali mezinárodní cestou, ale jejich dosavadní výsledky byly spíše smíšené. I přesto hříšníkům zatopili, ba dokonce je porazili na své silné Mirage (16:10). Ancient (16:7) a Overpass (16:9) ale jasně patřil SINNERS, kteří nezaváhali jen sporadicky a vybojovali si postup.

Před závěrem kvalifikace organizátoři zveřejnili také poslední přímé pozvánky, které si vysloužili účastníci PGL Majoru. Hlavními hvězdami budou Ninjas in Pyjamas, spoustu diváků přilákají Imperial v čele s Gabrielem „FalleN“ Toledem a počítat se v boji o přední příčky musí i s Bad News Eagles. Tyto celky doplnily předchozí pozvánky v podobě Entropiq, forZe, Eternal Fire a 1WIN. Všichni ostatní projdou kvalifikací.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.