Přejít k hlavnímu obsahu

Rasismus v Koreji? Slavný streamer hodnotí svůj měsíční pobyt

5. 6. 2022 | 13:20 League of Legends Twitch
Světoznámý streamer Tylera „Tyler1“ Steinkampa svůj měsíc v Koreji nehodnotil pozitivně. „Tenhle server je opravdu špatný, nikdo neposlouchá. A jsou celkem rasističtí, nebudu lhát,“ nechal se slyšet Tyler1. Kde jsou podle Steinkampa další problémy korejského serveru?
Tyler1
Tyler1
Zdroj: Riot Games (s povolením)

774 her za 34 dní. Taková je finální bilance Tylera na korejském League of Legends serveru. Během svého pobytu se dostal do třetí nejvyšší divize s 53% výher. V zápasech strávil celkem 359 hodin. To je přibližně deset a půl hodiny denně. Pořádný zápřah na fyzičku i psychiku.

Mentální bitva probíhala na Summoner's Riftu až nečekaně často. Spoluhráči amerického streamera záměrně prohrávali a prodávali zápasy. Nejednou se také Tyler1 setkal se zprávami s rasistickým kontextem. Po odehrání posledního zápasu shrnul T1 své 34denní korejské dobrodružství.

„Když mě nikdo neposlouchá, hodně tiltím. V Koreji si to ostatní pamatují a když s vámi znovu hrají, schválně nafeedí,“ hodnotí Tyler stránku gameplaye. „A to je jen přídavek ke všem, co prodávají hry a co se mnou schválně prohrávají. A jsou celkem rasističtí, nebudu lhát,“ pokračuje Steinkamp. „Často si mysleli, že jsem z Číny, to tu nikdy nepomůže,“ dodává.

Celkově? „Nebyla to dobrá zkušenost, nelíbilo se mi to,“ říká zklamaný Tyler1. 

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).