Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo bude králem Visegrádské čtyřky? V4 Masters startuje již za pár dní

5. 6. 2022 | 15:20 Rainbow Six: Siege Preview
Domácí scéna ve hře Rainbow Six Siege se díky různým turnajům opět probouzí. Nejnovějším počinem je V4 Masters přímo z dílny Ubisoftu, nejlepší týmy ze států Visegrádské čtyřky si tak mohou v průběhu léta zahrát o hezký prize pool. Skrze lokální kvalifikaci uspěly česko-slovenské týmy KAYEET a Tvrďáci.
V4 Masters
V4 Masters
Zdroj: Ubisoft

Místenka do druhé nejvyšší evropské ligy ještě nikdy nebyla pro českou a slovenskou elitu blíže. V4 Masters totiž nabízí postup přímo do Challener League, je tedy jasné, že se do akce zapojí ti nejlepší zástupci Polska, Maďarska, Česka a Slovenska. Kvalifikace jsou již za námi a tak dobře víme, kdo se popere o titul.

Do česko-slovenské části turnaje se přihlásilo slibných 25 týmů, účast ale bohužel potvrdila jen desítka. Mezi nimi však nechyběla velká jména nebo známé domácí organizace. Skrze pavouka vítězů postoupili na V4 Masters Tvrďáci, kteří nedali nikomu absolutně žádnou šanci. Porazili Dark Tigers nebo GLORE.

Do spodního pavouka spadli hned ve druhém kole poměrně překvapivě hráči týmu KAYEET. Sestava v čele s Martinem „Yuki“ Kabele ale zavelela k parádní jízdě. Dominantními výkony se dostala až k odplatě proti GLORE, která dopadla jasně 7:3. K postupu se tedy probojovaly dva týmy s nejznámějšími hráči.

Ani jeden z CZ/SK účastníků nereprezentuje žádnou organizaci, bude tedy zajímavé sledovat, jestli po těchto týmech někdo nesáhne. Obě sestavy totiž ukrývají vysokou kvalitu – jasným důkazem je toho skutečnost, že v obou táborech najdeme hráči, kteří jako jediní z naší scény nakoukli do Challenger League.

V4 Masters
V4 Masters
Foto: Ubisoft

Polovinu startovního pole utváří týmy z Polska. Dva sloty totiž měla polská kvalifikace i prestižní turnaj Polish Masters, který rovněž nabízel slot v Challenger League. Vedle dvojice z Česka a Slovenska se o nejvyšší příčky poperou také zástupci maďarské scény. Fanoušci se mohou těšit na spoustu zajímavých utkání.

Soutěž startuje 9. června a šampiona poznáme až na konci srpna. Základní část nabídne čtrnáct hracích dní, ve kterých se každý s každým utká dvakrát. Důležitá tedy bude především dlouhodobá forma. Do play-off postoupí nejlepší kvarteto, které se v Double Elimination pavouku popere o více než 400 tisíc korun.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 7 500 €
  • 2. místo: 4 500 €
  • 3. místo: 3 000 €
  • 4. místo: 1 500 €
  • 5. – 8. místo: 1000 €
  • MVP základní části: 750 €
  • MVP vyřazovací fáze: 750 €
Štítky: V4 Masters
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.