Přejít k hlavnímu obsahu

Slovensko má světovou šampionku! Evropský tým ovládl milionovou soutěž

6. 6. 2022 | 18:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Katarína „Kat“ Vašková se svým týmem Nigma Galaxy ovládla světový turnaj ESL Impact. Ve finále si mančaft slovenské střelkyně vyšlápnul na ženskou sestavu brazilské organizace FURIA a bere 50 tisíc dolarů. „Nedokážu popsat, jak jsem šťastná, že se mi něco takového podařilo,“ radovala se Vašková.
Kat zvítězila na ESL Impact
Kat zvítězila na ESL Impact
Zdroj: twitch.tv/esl_csgo_gg

Z malé domácí scény až na vrchol světa. Takový je příběh Kataríny „Kat“ Vaškové. 24letá Slovenka se po dvou letech hraní CS:GO probojovala až k triumfu na ESL Impact. Ze streamerky se stala světová šampionka.

Finále proběhlo podobně jako semifinálová série. První mapa? Nebylo to ono, reprezentantky Nigma Galaxy prohrály 14:16, výhru na Mirage ale i přes silný začátek druhé poloviny nedotáhly.

Další dvě mapy ale byly naprosto jednoznačné. 16:5, 16:7, totální demolice. Brazilky nedokázaly konkurovat evropské skvadře, která si došla pro vítězství 2:1. ESL Impact zná své šampionky.

 

„Tvrdě jsme makali, miluju svůj tým,“ napsala dojatá Alexandra „twenty3“ Timonina na Twitter. Svou radost sdílela také slovenská hvězda a jedna z nejlepších hráček turnaje Katarína „Kat“ Vašková.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).