Přejít k hlavnímu obsahu

Konec česko-slovenských nadějí. ENTERPRISE v semifinále CEE Champions padli

6. 6. 2022 | 23:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Finále CEE Champions bude bez česko-slovenského týmu. Poslední domácí nadějí byli ENTERPRISE, kteří v pondělí nezvládli semifinálový zápas s kosovským celkem X. EP tak čeká zápas o 3. místo s BLUEJAYS.
EP do finále CEE Champions nepostoupili
EP do finále CEE Champions nepostoupili
Zdroj: PLAYzone

Bohužel. ENTERPRISE se nepodařilo dovést svou pouť CEE Champions do úspěšného konce. Problémy začaly hned na první mapě. Inferno bylo map pickem slovenské organizace. Ta na něm ale získala pouhých šest bodů.

Ani na Vertigu to nebylo ono. ENTERPRISE sice bojovali i za stavu 8:15, na comeback to ale nestačilo. 13:16 a konec zlatých nadějí.

Skupiny a play-off

Svojí skupinou ENTERPRISE prošli z 1. místa díky výhrám nad WLGaming a xTeamem. Osmifinálový soupeř už však byl o něčem jiném. Silná lotyšská smečka Wolsung kousala opravdu nepříjemně a po první mapě s trojnásobnou porcí prodloužení dokonce opanovala Mirage. Rozhodující Inferno už ale EP zvládli hladce.

Jako další na slovenskou organizaci čekal zástupce rumunské scény. Tým allStars Gaming už porazil 4glory Esports nebo WinX a výhrou úvodní mapy Inferno si šel pro další skalp. ENTERPRISE však zařadili vyšší rychlostní stupeň a zbývající mapy Mirage a Overpass si podmanili. Postoupili tak do semifinále.

CZ/SK na CEE Champions

CEE Champions hostilo 32 týmů z různých koutů střední a východní Evropy. Tři zástupce vyslala do akce také česko-slovenské kvalifikace, jmenovitě šlo o týmy ENTERPRISEeSuba a Cryptova. Ze skupinové fáze postoupili všichni, eSuba ani Cryptova bohužel nezvládli následný čtvrtfinálový duel.

Všechno tak zůstalo na ENTERPRISE, kteří se přitom turnaje muselio účastnit mírně oslabeni. Turnaje se totiž nemůže zúčastnit Deyvid „h4rn“ Benchev, nová posila na pozici hlavního snipera totiž před přestupem do EP postoupila z bulharské kvalifikace. Pravidla takovému hráči neumožňují účast s jiným týmem.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).