Přejít k hlavnímu obsahu

To si děláte srandu! Takový konec? Live event okomentovalo trio tvůrců Alkan, Mith a Pajus

7. 6. 2022 | 09:25 Fortnite Update hry
Nejnovější událost, Collision, byla dalším úžasným zážitkem ve hře. The IO i The Resistance vytáhli své charakteristické zbraně a byla to náramná podívaná. Podívejte se na bezprostřední reakce tří českých streamerů a Youtuberů na tuto dechberoucí podívanou.
Live event ve Fortnite
Live event ve Fortnite
Zdroj: Epic Games

Na začátku akce se hráči nalodili do lobby, které bylo později odhaleno jako hlava obřího medvěda Mecha. Ten byl umístěn na Měsíční základně The Resistance a pilotovali ho hráči a Paradigm, člen The Seven. Mech odletěl dolů na ostrov a hráči seděli v sedadlech střelců a odstřelovali asteroidy, tanky a BRUTE mechy. Medvěd Mecha by však byl přemožen raketami a málem podlehl silám IO. Naštěstí se všemi oblíbený banán Peeley objevil právě včas s náklaďákem plným Slurp Juice, aby vrátil Mechovi plné zdraví a umožnil mu prorazit IO .

Jako první se můžeme podívat na reakci Alkana. Největšího česko-slovenského tvůrce obsahu Fortnite, kterého snad netřeba ani přestavovat. Streamuje a tvoří videa na Youtube již od samého počátku vzniku hry a nevynechal ani jeden den, kdy by nevydal video. Býval naším nejlepším reprezentantem a dosud se stále aktivně účastní turnajů. Jeho challenge ve hře jsou neskutečně zábavné. A je také držitelem největšího počtu skinů na celé česko-slovenské scéně.
 

Druhou reakcí, kterou stojí za to shlédnout, je rozhodně reakce od streamera a Youtubera Pajus4. Pajus hraje Fortnite stejně jako Alkan nebo Mith od počátků hry. Jeho zaměření je především na leaky a samozřejmě i příběh hry. Leakům se věnuje už drahnou dobu, a je tak zárukou toho, že jeho předpovědi a odhady jsou z naprosté většiny správné. Pajus mimo jiné také šlape na paty Alkanovi v počtu skinů v lockeru, ale změny v žebříčku se nejspíš brzy nedočkáme.

Posledního Youtubera asi také není potřeba představovat. Jedná se o Mithrandira. Od počátku hry se věnuje zejména dějové lince hry a pokud pořád tápete nad příběhem Fortnite, jsou videa od Mitha tím, co musíte vidět. Mith se dříve věnoval i streamování, ale v posledním roce již vysílá pouze live eventy, skryl svou identitu a věnuje se čistě tvoření obsahu. 

Živá událost Fortnite zanechala komunitě více otázek než kdykoli předtím. Primární otázky, které live event vyvolal zajisté jsou: Kde se Geno skrývá? Kam odešli The Foundation a Jonesy? Je doktorka Slone mrtvá? Doufejme, že nadcházející sezóna bude schopna odpovědět alespoň na některé z nich, ne-li na všechny.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.