Přejít k hlavnímu obsahu

Supertým mění složení. Selfmade ve Vitality končí, do jungle přichází asijské duo

7. 6. 2022 | 09:40 League of Legends Přestup
Vtípky se staly realitou. Zdá se, že Oskar „Selfmade“ Boderek je opravdu prvotřídním týmovým hromosvodem. Neúspěch Vitality v LEC odnesl právě 22letý polský jungler, jenž byl jedním z tahounů podprůměrného mančaftu. Na jeho místo přichází Kang „Haru“ Min-seung, náhradníkem bude Zhou „Bo“ Yang-bo.
Selfmade končí ve Vitality
Selfmade končí ve Vitality
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Rok a jedenáct dní. Tak dlouho setrval Selfmade v mančaftu Vitality. Po Fnatic se polského junglera zbavuje další přední evropský tým. Důvod? Odlišný playstyle. „Když spolu nemohou dva herní styly fungovat, je třeba se adaptovat a zkoušet nové možnosti,“  stojí v oficiálním prohlášení Vitality.

Sestava francouzské organizace měla na jaře bojovat o přední příčky LEC. Tým napěchovaný hvězdami i s českou stopou díky Matyáši „Carzzy“ Orságovi ale nepředváděl ani zdaleka takové výkony, jaké se od něj očekávaly. Páté místo v play-off bylo jasným signálem, že se něco musí změnit. Jestli je Selfmade správnou volbou? To se teprve ukáže, rozhodně však nebyl tím hlavním problémem Vitality.

Byly to často právě linky, které propadaly. Nikomu se pořádně nedařilo, občas se objevily světlé chvilky. Často za ně však mohl právě polský jungler. „Jungle bude nadále jejich nejsilnější pozicí a linky mohou být nadále zklamáním,“ nebere si servítky jeden z fanoušků na Redditu. A většina s ním souhlasí.

Náhradou dvojice importů

Na pozici junglera bude v Summer Splitu nastupovat Kang „Haru“ Min-seung. Mistr světa z roku 2017 se Samsung Galaxy opustil X7 Esports, mančaft hrající nižší evropskou soutěž, a nastupuje do poničené mašiny značky Vitality. Nečeká ho jednoduchý úkol.

Náhradníkem v lese bude mladý Zhou „Bo“ Yang-bo. 20letý čínský talent oblékal na jaře minulého roku dres FunPlus Phoenix. Týmem byl však po měsíci kvůli vyšetřování možného prodávání zápasů suspendován. 22. dubna pak obdržel ban od Riot Games do 1. července 2021. Dlouho se Bo na scéně neukázal. Až nyní jde restartovat svou kariéru do Evropy.

Aktuální sestava Team Vitality

 Velká Británie Barney „Alphari“ Morris
 Jižní Korea Kang „Haru“ Min-seung
 Polsko Oskar „Selfmade“ Boderek (na lavičce)
 Chorvatsko Luka „Perkz“ Perković
 Česká republika Matyáš „Carzzy“ Orság
 Řecko Labros „Labrov“ Papoutsakis
 Čína Zhou „Bo“ Yang-bo (náhradník)
 Švédsko Petter „Hjarnan“ Freyschuss (náhradník)

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).