Přejít k hlavnímu obsahu

Největší konkurence SINNERS? Dynamo Eclot, shodují se experti před Tipsport CS:GO Online

7. 6. 2022 | 14:30 Counter-Strike 2 MČR
Nejvyrovnanější a nejnabitější turnaj, který na domácí scéně za poslední roky byl. Tak označil nadcházející zastávku seriálu MČR Michal „Mishek“ Kabele. Jako hlavního konkurenta české jedničky SINNERS vidí on i Jiří „Bananides“ Johanides sestavu Dynama Eclot. „Jsou jediný tým, který se může k SINNERS momentálně přiblížit,“ má jasno „Banán“.
Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Zdroj: PLAYzone

Po odchodu Adama „NEOFRAG“ Zouhara se zdá, že pozice česko-slovenské jedničky by mohla být po dlouhé době opět k mání. SINNERS, nejlepší mančaft posledních let, přišel o hlavní hvězdu, jejíž náhradou se stal dosavadní kouč Tomáš „tomkeejs“ Tomka. Oslabení pro libereckou organizace je citelné. Bude to však stačit na to, aby byla vládnoucí dynastie svržena? Názory se liší.

Bananides střídání stráží na vrcholu neočekává. „Viděl jsem pár zápasů a nemám důvod se obávat o jejich post číslo jedna. Stejně jako doposud je možné, že tu a tam nějakou tu mapu prohrají, teoreticky i jeden zápas jim třeba může utéct. Nevěřím ale, že je někdo obere o status domácí jedničky,“ věří přední český komentátor.

Zato Mishek vidí pozici SINNERS trochu odlišně. „Jestli Sinners teď nikdo alespoň na chvíli nesesadí z trůnu, tak už asi fakt nikdy. Poslední dobou se mi líbí tažení Dynama, velmi sympatická sestava, která má formu,“ hodnotí Michal Kabele rozložení sil na CZ/SK scéně.

Jeden z novějších komentátorů na scéně Counter-Striku ale nevidí pouze jednoho konkurenta pro SINNERS. O korunu se podle Misheka mohou porvat ještě dva celky. „Konkurencí by mohli být Enterprise. A pořád očekávám, že do toho promluví Sampi, kteří si asi představovali lehce jiný začátek,“ vypichuje Kabele další mančafty. 

S pozicí Dynama Eclot jako hlavního soupeře souhlasí Jiří Johanides. „Za mě je to tým, který už má vybudovanou infrastrukturu a hráči si budují určitou týmovou chemii,“ souhlasí Bananides. „Přestřílet SINNERS na jedné mapě můžete, ale přehrát je? Prozatím meta, na kterou zde nikdo nemůže dosáhnout. Talent na to v jednotlivých týmech je, ale ten posun je velice pomalý,“ dodává jedním dechem domácí komentátorská legenda.

Náročnou otázku rozklíčuje turnaj Tipsport CS:GO Online. SINNERS se poprvé ukáží ve středu 8. června od 16:00 proti Orde Samurai. Dynamo Eclot svou cestu odstartuje ve čtvrtek 9. června od 14:30 proti Cryptově.

Všechny zápasy Tipsport CS:GO Online budete moci sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ či přímo v nově otevřené Vodafone PLAYzone Areně, kde své mače odehrají reprezentanti eSuby.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).