Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární česká organizace po 18 letech představuje profesionální tým!

9. 6. 2022 | 19:12 Rainbow Six: Siege Přestup
Domácí scéna v Rainbow Six Siege opravdu začíná žít. Po postupu dvou česko-slovenských týmů do mezinárodní soutěže V4 Masters přichází také dva velké přestupy. Jeden z nich má dokonce profesionální parametry, KAYEET se totiž spojují s legendární značkou, která před dávnými lety platila za velký pojem domácího esportu. Příliš pozadu ale nejsou ani Tvrďáci.
NecroRaisers
NecroRaisers
Zdroj: NecroRaisers

Dlouhodobá soutěže V4 Masters nabídne v průběhu léta slot ve druhé nejvyšší evropské lize. Česko-slovenská elita ještě nikdy takovému úspěchu nebyla blíže, byť už jednou dokázal ze zahraniční soutěže postoupit lokální tým reprezentující organizaci Riddle Esports. Například Poláci mají s Challenger League mnohem větší zkušenosti, to však neznamená, že byl Češi a Slováci měli být letos bez šance!

Z regionální kvalifikace o dvě místenky na V4 Masters uspěly týmy Tvrďáci a KAYEET. První jmenovaný celek prošel pavoukem bez prohry, ten druhý si po úvodní porážce prosekal cestu Lower Bracketem. Ani jeden z celků ale v soutěži pro státy Visegrádské čtyřky neuvidíme. Oba si totiž našly střechu nad hlavou.

Jako první svůj přestup oznámili Tvrďáci. Sestavy se třemi českými hráči a dvěma Litevci se chopil Lan Party Hotel, známý pojem na Rainbow Six scéně. LPH svého času dokonce dokráčeli k titulu vicemistrů ČR. Pětice ve složení HanzT, Assassin, Shift, d0mantas a wild nabízí zajímavý mix dovedností s cílem uspět.

R6 sekce LPH
R6 sekce LPH
Foto: Lan Party Hotel

Mnohem větší poprask ale přinesl přestup týmu KAYEET. Tým v čele s velkou osobností Martinem „Yuki“ Kabele totiž zaujal domácí organizaci NecroRaisers, která mu vytvoří záviděníhodné podmínky. Díky podpoře partnerů se totiž Rainbow Six sekce NecroRaisers bude honosit titulem profesionální.

Patrik „Aiven“ Glasa a jeho kvarteto českých spoluhráčů budou moci využívat například nově vzniklé sídlo organizace na Slovensku. NecroRaisers patřili mezi první profesionální subjekty v dávných dobách esportu (bavíme se o letech 2003-2004), takže tento krok je opravdu hezkým návratem ke kořenům.

R6 sekce NR
R6 sekce NR
Foto: NecroRaisers

Soutěž startuje ve čtvrtek 9. června, program vždy začne v 18:00. Lan Party Hotel se na úvod utká s polským týmem PACT, NecroRaisers vyzvou jejich krajany Anonymo Esports. Právě Polsko má v osmičlenné soutěži rovnou polovinu zástupců, celé startovní pole doplňují dva celky zastupující maďarskou scénu.

Základní část v průběhu dvou měsíců nabídne čtrnáct hracích dní, ve kterých se každý s každým utká dvakrát. Důležitá tedy bude především dlouhodobá forma. Do play-off postoupí nejlepší kvarteto, které se popere o více než 400 tisíc korun. Šampiona a postupující tým do Challenger League poznáme 30. srpna.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 7 500 €
  • 2. místo: 4 500 €
  • 3. místo: 3 000 €
  • 4. místo: 1 500 €
  • 5. – 8. místo: 1000 €
  • MVP základní části: 750 €
  • MVP vyřazovací fáze: 750 €
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.