Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG na první finále s OG nedosáhl. O titul se v Dubaji popere frozen

11. 6. 2022 | 07:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Global Esports Tour v Dubaji se chýlí ke svému závěru. Po čtvrtfinále máme za sebou i celé semifinálové kolo, které v jednoduchém eliminačním pavouku určilo dva nejlepší týmy. V prvním duelu MOUZ přehráli Movistar Riders, v tom druhém se na OG vytáhli Ninjas in Pyjamas. Ani jeden zápas nedošel až do třetí mapy.
JDC a frozen
JDC a frozen
Zdroj: MOUZ

GET Dubai je velkou premiérou pro Adama „NEOFRAG“ Zouhara v barvách týmu OG. Český střelec se parádním výkonem přičinil o výhru nad OG, semifinálový soupeř byl ale nad síly evropské sestavy. Byl to však právě 21letý NEOFRAG, který v úvodu Švédům nejvíce zatápěl. Po výměně stran na Overpassu se však série stala jednostrannou a po vyhraných mapách 16:11, 16:5 jdou NIP s přehledem do finále.

V tu chvíli už ale byl znám i druhý finalista. V odpoledním duelu na sebe totiž narazili Movistar Riders a MOUZ. Nová sestava myšáků bojovala o své vůbec první finále s novou sestavou a slovenský špílmachr David „frozen“ Čerňanský patřil mezi klíčové články v souboji se Španěly. Souboj to byl opravdu těsný a úvodní mapu rozhodlo až poslední kolo základní hrací doby, i přesto to MOUZ zvládli dotáhnout.

O titul se ve Spojených arabských emirátech tedy utkají týmy, které svedly souboj u poslední získané trofeje německé organizace. Frozen a jeho parťáci naposledy triumfovali před více než rokem na RMR turnaji FLASHPOINT. To ještě za MOUZ střílel Robin „ropz“ Kool a na straně NIP nastupoval hvězdný Nicolai „dev1ce“ Reedtz. Nindžové půjdou do finále s čistou hlavou, protože nastupují s náhradníkem s akademie.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.