Přejít k hlavnímu obsahu

Akademie vládnou Y-Games PRO Series. Jak dopadly české a slovenské týmy?

10. 6. 2022 | 21:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Další ročník Y-Games PRO Series na zajímavý prize pool opět přivábil zvučná jména ze zahraničí. Vedle zástupců lokální špičky jsme se v boji o 41 tisíc euro dočkali například AGO, v době začátku soutěže 24. nejlepší týmu světa, základní část si ale podmanily dva překvapivé celky. Přesněji řečeno akademie.
Y-Games PRO Series
Y-Games PRO Series
Zdroj: oficiální materiály Y-Games

Y-Games PRO Series má za sebou základní část. V sedmi kolech nezůstal žádný z týmů bez porážky, k triumfu v obou skupinách nakonec stačilo skóre 6 výher a 1 prohry. Na čele skupiny A se umístil tým NAVI Junior, který přitom přibyl do soutěž až jako poslední, když na poslední chvíli zrušili účast Sampi.Tipsport. Akademie, z níž vzešel hvězdný Ilya „m0NESY“ Osipov, prohrála pouze s AGO. Polskou smečku musí mrzet hlavně prohra s Budapest Five ve třetím prodloužení, kvůli které začne play-off už v předkole.

V této skupině se nacházeli také česko-slovenští zástupci v podobě eSuby, Entropiq Prague, týmu NARCIS a Inside Games. Nejlépe si vedla modrá krev, jako jediný jde už po skupinové části z kola ven celek Inside Games. Ten na sedm pokusů ani jednou nezvítězil, nejblíže k tomu měli v přímém souboji proti NARCIS.

Také ve skupině B jsme mohli sledovat elitní evropskou akademii, přesněji řečeno z Německa. Podobně jako junioři NAVI, tak sestava BIG Academy prošla základní částí s jedinou prohrou, shodou okolností také proti polskému týmu, v tomhle případě PACT, kteří berou druhé místo. Na opačném konci tabulky naopak najdeme ENTERPRISE, kteří kvůli četným změnám na soupisce byli donuceni v průběhu ligy odstoupit.

Ze druhé skupiny tak do play-off prošli naprosto všichni, mimo přímý postup z prvního místa se hrálo „pouze“ o co nejlepší nasazení do předkola. Dynamo Eclot jako nejlepší zástupce česko-slovenské scény obsadilo třetí místo, velká škoda nutné kontumační prohry proti PACT. Hned za DNE pak v pořadí skupiny B najdeme Cryptovu. Šestá a sedmá příčka patří Dark Tigers a 1dayHeroes, kteří budou platit za outsidery.

Druhá fáze této sezóny proběhne od 20. do 24. června. Ve většině zápasových dvojicí má domácí scéna minimálně jednoho zástupce, takže bude opravdu co sledovat. Hodně se očekává především od účastníků play-off Tipsport CS:GO Online, Dynama Eclot a eSuby. Zopakovat loňský triumf ENTERPRISE by však určitě rádi třeba i hráči Entropiq Prague. Klíčové zápasy můžete sledovat na oficiálním streamu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.