Přejít k hlavnímu obsahu

PREVIEW: Dynamo Eclot jako favorit, Sampi.Tipsport mohou překvapit

12. 6. 2022 | 14:30 Counter-Strike 2 Preview
Na jedné straně favorit a dlouhodobě tým nejužší světové špičky, na té druhé překvapivý přemožitel SINNERS. Finále Tipsport CS:GO Online má alespoň z poloviny nečekané složení. Diváci se mohou těšit na ohromně zajímavou BO3 sérii, která rozhodne o tom, kdo ovládne turnaj o půl milionu korun.
DNE a Sampi.Tipsport se utkají ve finále
DNE a Sampi.Tipsport se utkají ve finále
Zdroj: PLAYzone

Dynamo Eclot vs. Sampi.Tipsport. Takové je složení finálového souboje Tipsport CS:GO Online. A zároveň příslib ohromně zajímavého zápasu.

DNE vládnou statistikám

Čtyři z pěti prvních příček tabulky K/D během Tipsport CS:GO Online okupují reprezentanti Dynama Eclot. Začíná to u Lukáše „capseN“ Koláčného s K/D 1.72 (celkově druhé místo) a končí u Víta „nbqq“ Pohlota s 1.34 K/D (celkově páté místo). Jako jediný „trhá“ partu Vojtěch „Valencio“ Mydlář a jeho 1.01 K/D.

Situace u Sampi.Tipsport je diametrálně odlišná. Týmovou jedničkou je Michal „T4gg3D“ Vrzal - 1.25 K/D, 21 entry killů, 11 defusnutých bomb. Druhý je ostrostřelec Matúš „Matys“ Šimko (1.18 K/D), statisticky nejhorší je pak Ladislav „GuardiaN“ Kovács (0.92 K/D).

Lukáš "capseN" Koláčný
Lukáš "capseN" Koláčný
: PLAYzone

Jak dopadne veto?

Bude zajímavé sledovat, na jaké mapy se týmy ve finálové BO3 sérii vydají. Jedna věc je téměř jasná - Nuke diváci během finále neuvidí. Sampi.Tipsport banovali Nuke třikrát ze čtyř případů, Dynamo Eclot jsou v tomto ohledu stoprocentní.

Také slovenská pětice má svůj permaban. Vertigo bylo většinou prvním banem Sampi.Tipsport, jen jedinkrát se dostalo do druhé rotace. Jenže to bylo v BO1 sérii proti Entropiq Prague, kdy měly oba mančafty možnost zakázat tři mapy.

Otázkou je, jak se Dynamo Eclot postaví k Overpassu. Pro Sampi.Tipsport jde o nejhranější mapu, zatímco DNE ji dvakrát ze tří sérií zabanovali. Lze si ale jen těžko představit, že by pardubický celek nechal Nuke projít. Nebo snad bude sázet na fakt, že ani jejich soupeř se na Nuku necítí komfortně?

Nuke
Nuke
: CS:GO

T4gg3d to sám neutáhne

18letý Michal „T4gg3D“ Vrzal byl hlavním tahounem Sampi.Tipsport v semifinálovém utkání proti SINNERS. Jako jediný ze svého týmu se dostal do pozitivních čísel. Pokud to bude podobně vypadat i proti Dynamu Eclot, jen těžko Sampi.Tipsport zopakují sobotní překvapení.

Duo Lukáš „sAvana1“ Lintner a Matúš „MATYS“ Šimko musí zabrat. T4gg3D to sám nezvládne.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).