Přejít k hlavnímu obsahu

MONSTEERR si při své premiéře zahraje play-off Ligy mistrů Valorantu. Twistenovi to opět nevyšlo

13. 6. 2022 | 12:30 VALORANT Reportáž
Skupinová fáze elitní evropské soutěže končí a s ní hned polovina účastníků. Někteří se mohou představit ještě v baráži o Masters, ale to neplatí o BIG s Twistenem, pro kterého tím sezóna končí. Naopak MONSTEERR předvedl skvělý výkon a pomohl svému týmu ke skvělému druhému místu ve skupině.
MONSTEERR a Twisten
MONSTEERR a Twisten
Zdroj: Acend/Riot Games

Poslední týden skupinové fáze začal neskutečnou sérií Acend a FunPlus Phoenix, ve které Ondřej „MONSTEERR“ Petrů poukázal na to, proč si ho úřadující mistři světa zvolili za spoluhráče pro klíčovou část roku. Je totiž nejproduktivnějším hráčem týmu! Díky výhře navíc získali výhodnější pozici do play-off.

Aby zůstala Karlu „Twisten“ Ašenbrenerovi nějaká naděje na pokračování v sezóně, musel následující zápas dopadnout porážkou M3 Champions, o což se postaral Team Liquid. Český hráč tedy ještě ze hry venku nebyl, ale na zápas si ještě musel počkat. Mezitím ještě překazili borci z Natus Vincere neporazitelnost Guild Esports a FOKUS si připsal první výhru v soutěži nad OG LDN UTD.

Pak přišla osudná chvíle pro BIG. Nejen, že porážka proti BBL Esports by je vyřadila z účasti v play-off, ale ani by neměli dostatek bodů na baráž o Masters, neboli Last Chance Qualifier. První mapa se německé organizaci nevydařila, a i když to na Havenu vypadalo kompetitivněji, do vítězného konce to sestava s českým hráčem bohužel dotáhnout nedokázala. Twisten se tak loučí s letošní sezónou.

V závěrečném zápase ještě G2 Esports potrápili Fnatic, kde se rozhodovalo až na třetí mapě. Černo-oranžoví tak jdou do vyřazovacích bojů jako jediní bez prohry a spolu s Guild je od postupu na Masters dělí jediná výhra. Cestu by jim rádi znepříjemnil také MONSTEERR, jeho tým ale musí prvně porazit M3C.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.