Přejít k hlavnímu obsahu

Kappa a tween míří na World Cup! Zahrají si na legendárním Stade de France

13. 6. 2022 | 13:12 Trackmania Reportáž
Největší jednorázový turnaj letošního roku se blíží. Světový pohár se letos odehraje ve Francii a ve hře bude krásný prize pool 20 tisíc euro. Polovina účastníků si pozvánky vysloužila na základě jiných výsledků, kvalifikace o zbylé místenky však dopadla pro české a slovenské závodníky naprosto parádně. Největší lokální hvězdy nebudou chybět v boji o světový titul.
Oficiální závodní formule od Toyota GAZOO Racing
Oficiální závodní formule od Toyota GAZOO Racing
Zdroj: Trackmania World Cup

V nejnovějším díle závodní arkády Trackmania proběhl první oficiální World Cup před rokem. Jeho králem se stala nesmrtelná legenda Carl-Antoni „Carl Jr.“ Cloutier, za ním a Thomasem „Pac“ Colem se tehdy umístil nejlepší český závodník Martin „Kappa“ Krompolc. Bronz si vysloužil v esportových barvách McLarenu.

Před nedávnem Kappa přestoupil do SINNERS a nadále patří mezi evropskou elitu, jakožto účastník Trackmania Grand League. Bohužel, přímou pozvánku na Světový pohár si ale nevysloužil. Flintu do žita však nezahodil a proklestil si cestu otevřenou kvalifikací, z níž postoupil v rámci druhého finálového boje.

Pouze o Kappovi to ale v Paříži nebude. Na legendárním svatostánku Stade de France si zazávodí také známý slovenský závodník Martin „tween“ Pacher. Ten po jiných životních povinnostech a nedostatku času sice ze soutěže TMGL vypadl, stále však patří mezi špičku a World Cup bude ideální příležitostí to dokázat.

Oba zástupci česko-slovenské líhně virtuálních závodních talentů už mají na svém kontě mnoho úspěchů a řadí se mezi hráče s nejvyššími výdělky v historii. Svého času dokonce obsadili první a druhé místo na Mistrovství světa. Nyní jsou ve zcela jiné roli, kdy se s nimi ale stále musí počítat. Formu totiž vyladit umí!

Seznam všech účastníků
Seznam všech účastníků
Foto: Trackmania World Cup
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.