Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG vstupuje na Tier 1 scénu a náš stream dnes bude u toho!

15. 6. 2022 | 09:12 Counter-Strike 2 Preview
Další soutěž ze série BLAST Premier bude turnajem mnoha příběhů. V boji o titul krále jarní části sezóny se utkají tři aktuálně nejlepší týmy světa a několik dalších vyzyvatelů prahnoucích po úspěchu. Vedle nich ale najdeme také novou sestavu OG, v níž na Tier 1 scénu poprvé vlétne hvězdný český střelec Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Jak se jeho týmu OG povede?
OG v Lisabonu
OG v Lisabonu
Zdroj: BLAST Premier

BLAST Premier Spring Final se odehraje od středy do neděle. Šest týmu na finále v Lisabonu postoupilo skrze skupinovou fázi, složení poté doplnil nejlepší tým Showdownu v Evropě a v Americe. Jedním z prvních a nejvíce překvapivých postupujících se stali OG, jenž uspěli ještě ve starém složení. Nyní však budou chtít ukázat, že s novými posilami na tom mohou být ještě mnohem lépe. Bude to však chtít čas.

Kapitán Nemanja „nexa“ Isaković před turnajem prohlásil, že Maciej „F1KU“ Miklas a Adam „NEOFRAG“ Zouhar jsou nejlepšími možnými posilami za dostupný budget. OG už mají za sebou turnaj v Dubaji, bohužel v Lisabonu se při Tier 1 premiéře nepředstaví v kompletním složení. Mateusz „mantuu“ Wilczewski totiž onemocněl, jeho náhradou je Abdul „⁠degster⁠“ Gasanov, semifinalista PGL Majoru za Team Spirit.

V prvním zápase skupinové fáze se OG postaví aktuální světové trojce. Natus Vincere však také nebudou v plné síle, protože se nedávno rozloučili s Kirillem „Boombl4“ Mikhailovem. Jeho dočasnou náhradou je bývalý hráč MAD Lions Viktor „sdy“ Orudzhev. Mnoho lepších dostupných střelců na trhu nebylo, pro 25letého Ukrajince jde o životní šanci. Skrze nekompletní soupisky však půjde o nevyzpytatelný duel.

BLAST Premier
BLAST Premier
Foto: PLAYzone

Jenom o OG ale tento turnaj nebude. Po nepovedeném vystoupí na IEM Dallas se budou chtít opět přihlásit o slovo FaZe, kteří jdou do turnaje jako světová jednička. Velkou šanci uspět ale budou mít i aktuální dvojky ENCE, pro něž je jarní finále v Lisabonu ideální příležitostí získat trofej nejvyššího kalibru. Právě v Dallasu totiž ukázali, že FaZe dokáží porazit a nestačili pouze na Cloud9. Ti se tady nepředstaví.

Z nejlepší světové desítky najdeme na BLAST Premier Spring Final ještě G2 Esports a Team Vitality, tyto týmy doplňují FaZe ve skupině A. Outsiderem tohoto balíku je brazilský tým paiN Gaming, který bude chtít všechny překvapit. Ve skupině B pak vedle supersilného dua NAVI, ENCE a zmíněných OG najdeme také BIG, aktuální světovou jedenáctku. OG tedy v cestě do play-off česká smršť těžkých oponentů.

Zápolení o krásný prize pool ve výši 10 milionů korun budete moci po celých pět dní sledovat s oficiálním česko-slovenským komentářem z naší produkce. Ve středu a čtvrtek začínáme ještě před polednem, na první Neofragův zápas v turnaji dojde ve středu od 17:00. Na play-off se díky podpoře partnerů KFC, DEV1S a HAL3000 přesuneme do studia, tak přijďte fandit na twitch.tv/playzonecz, ať jsou OG toho součástí!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.