Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot má výhru v kapse. Uspějí dnes i Entropiq Prague?

16. 6. 2022 | 15:08 Counter-Strike 2 Preview
Oblíbené soutěže portálu ESEA se opět dostaly do vyřazovací části. Do play-off na několika úrovních vykročí i české a slovenské týmy, nejvyšší ambice mají Dynamo Eclot a Entropiq Prague, kteří dokonce mohou postoupit do ESL Challenger League. První zápasy jsou navíc za rohem.
Téměř kompletní sestava Entropiq Prague
Téměř kompletní sestava Entropiq Prague
Zdroj: Entropiq

41. sezóna ligy ESEA Advanced hostila čtyři česko-slovenské zástupce. Nejlépe po základní části dopadlo Dynamo Eclot, když se z bilance 4-4 díky neporazitelnosti prostřílelo až ke skóre 10-4 a 15. místu z 97 účastníku. Entropiq Prague zaznamenali o výhru méně a z 25. místa také míří do play-off.

ENTERPRISE naopak devátá výhra scházela ke štěstí, spolu s Dark Tigers se však v lize alespoň udrželi. Komu se tato sezóna ale vůbec nevydařila, tak to je eSuba, která s bilancí 4-10 sestupuje o patro níže.

Vyřazovací boje probíhají Double Elimination pavoukem, ve hře je kromě 20 tisíc dolarů také přímý slot v prestižní ESL Challenger League a tři další místenky v baráži. Dynamo Eclot měli na tuto cestu vykročit 00 zápasem proti No Limit Gaming, soupeř však nenastoupil a DNE tedy mají jednu výhru v kapse i bez boje. Jako další jsou na řadě reprezentanti Entropiq Prague, kteří ve čtvrtek večer vyzvou bulharské SKADE.

Jako další následuje Main, odkud 16 nejlepších týmů z play-off pro 48 celků postoupí do Advanced. O důležitý postup se popere Cryptova, která v základní části obsadila krásné 11. místo, spolu s Fadee Gaming. Zástupce má naše scéna také v play-off dalších dvou lig. O případném úspěchu vás budeme informovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.