Přejít k hlavnímu obsahu

M4 meta bude opět vybalancovaná? Valve přichází s updatem, který mění i bombu

CS:GO se podruhé v tomhle měsíci dočkalo nového updatu. Z několika změn jsou klíčové hlavně tři – úpravy na mapě Ancient, zvětšení poškození od bomby na Infernu a nerf na M4A1-S. Konečně!
Inferno Pit
Inferno Pit
Zdroj: Valve

Nejvíce žádaná změna posledních týdnů je konečně na světě. Valve se rozhodlo upravit M4A1-S pouhým snížením nábojů v zásobníku, což trochu ubere zbrani na síle a všestrannosti. Nyní bude v zásobníku pouze 20 nábojů (dříve 25) a počet rezervních byl zvýšen z 75 na 80, což znamená o jeden zásobník navíc. Zatím se dá jen těžko odhadovat, jestli to bude stačit, ale určitě to přinese do hry větší balanc vůči M4A4.

Hodně zajímavá je i úprava mapy Inferno. Nic na mapě, jako takové, se sice nemění, ale jeden klíčový aspekt gameplaye ano. Bylo totiž zvýšeno poškození výbuchem bomby, které se dotkne především A Site. Hráči si tak budou muset dávat mnohem větší pozor, pokud budou chtít přežít výbuch v Pitu (viz náčrt).

Hned jedenáct řádků dnešního updatu je věnováno mapě Ancient, která je v kompetitivním map poolu nejnovější a stále si žádá nutných změn. Musíme však uznat, že tyhle by mohly být opravdu ku prospěchu. Obrázky vám napoví více než tisíc slov. Kompletní patch notes naleznete na oficiálním CS:GO blogu.

Ancient
Ancient
Foto: Valve
Ancient
Ancient
Foto: Valve
Ancient
Ancient
Foto: Valve
Ancient
Ancient
Foto: Valve
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.