Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka eLEAGUE má za sebou čtvrtfinále. Podaří se letos někomu skolit SINNERS?

17. 6. 2022 | 13:03 Counter-Strike 2 Preview
Sazka eLEAGUE přináší fanouškům CS:GO a Doty 2 už třetí sezónu plnou zápolení. Zatímco pátý split v MOBA titulu už zná svého krále, v FPS akci je vyvrcholení teprve před námi. Po čtvrtečním čtvrtfinále zůstávají ve hře čtyři týmy, které si to o víkendu rozdají o titul.
SINNERS s trofejí pro vítěze Sazka eLEAGUE
SINNERS s trofejí pro vítěze Sazka eLEAGUE
Zdroj: Sazka eLEAGUE/Moraviamen

Základní část soutěže o 195 tisíc korun nabídla spoustu zvratů. SINNERS po několika remízách se dokonce v jeden moment nenacházeli na pozicích zajišťujících semifinále, i přesto si však udrželi neporazitelnost a v klíčových duelech nezaváhali. I s trenérem v roli hráče tedy míří do boje o titul jako jasná jednička. Druhé místo si v základní části udrželo Dynamo Eclot i přes nečekanou remízu proti Dark Tigers.

Důležité ale bylo i umístění na třetím až šestém místě, protože tyto celky utvořily čtvrtfinálové dvojice. Jako první se proti sobě postavili Entropiq Prague a eSuba, což byla repríza střetnutí z posledního kola. EIQ ale i přes absenci nejnovější posily znovu nezaváhali a eSuba tedy končí na 5. až 6. místě. Stejný osud potkal také Cryptovu, která dokázala ENTERPRISE zaskočit pouze na jedné mapě. Stydět se ale nemá za co.

Co se pavouka týče, tak Entropiq Prague míří do duelu se SINNERS, který odstartuje semifinálový program v sobotu v 17:00. Následovat bude na papíře opravdu zajímavý duel Dynama Eclot proti ENTERPRISE. DNE sice do zápasu jdou jako nasazený tým, současně na domácích turnajích svého soupeře ještě letos neporazili. Celá soutěž posléze vyvrcholí v neděli, start finálového klání je naplánován okolo 20. hodiny.

Jenom o vyřazovacích bojích mezi elitou to však v uplynulých dnech nebylo. Odehrát bylo potřeba i baráž, do níž spadly týmy Inside Games i Dark Tigers. Vzájemný duel lépe zvládli IG, pro které jde o vůbec první v historii soutěže, a záchranu následně dotáhli i DTG. Ani jeden z vyzyvatelů úspěšný tentokrát nebyl.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.