Přejít k hlavnímu obsahu

Vysněný přestup? YEKINDAR by do Natus Vincere zapadl opravdu dokonale

18. 6. 2022 | 11:45 Counter-Strike 2 Spekulace
Od začátku války na východě Evropy přicházejí z Ruska a okolních států různé spekulace. Kvůli situaci ve Virtus.pro se bez angažmá ocitl jeden z nejlepších, ne-li ten nejlepší entry fragger světa, Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis. Osmý nejlepší hráč minulého roku se okamžitě stal žádaným zboží, avšak až nyní to vypadá, že se konečně pohnuly ledy.
Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis
Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis
Zdroj: HLTV.org

Virtus.pro, neboli Outsiders, jsou aktuálně 15. nejlepším týmem světa. Na PGL Majoru dokráčeli do čtvrtfinále, následně se však rozloučili se dvěma hráči. Jedním z nich je i Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis, který je původně z Lotyšska, nikoliv z Ruska, jako byl zbytek týmu. Hned po vypuknutí války se hovořilo o tom, že jeho budoucnost v týmu nemůže mít dlouhého trvání. Nyní už je to měsíc od vyřazení ze sestavy.

Vedení Virtus.pro se netajilo tím, že své hráče nepustí jen tak zadarmo, takže se zdálo, že pokud někdo bude chtít YEKINDARa nebo jeho bývalého parťáka Timura „buster“ Tulepova ulovit, bude muset sáhnout hluboko do kapsy. Spekulovalo se tak především o movitých organizacích, jako je třeba Team Liquid.

Situace se ovšem tento pátek otočila o 180 stupňů. Lotyšský hráč na svém Twitteru oznámil, že se s organizací dohodl na podmínkách a načasování jeho odchodu, takže je sám připravený jednat o svém novém angažmá. Dá se předpokládat, že se ze smlouvy sám vykoupil, aby si nezabil nejlepší léta své kariéry. Současně ale není nijak uvedeno, o jaké načasování půjde, takže vše nemusí být otázkou nejbližších týdnů.

Do hry se tímto vyjádřením dost možná dostala jedna hodně zajímavá destinace, kam by mohl elitní entry fragger zamířit. Vlastenecká ukrajinská organizace Natus Vincere se dříve vyjádřila, že odmítá jednat posílat jakékoliv peníze směrem do Ruské federace. Výkonný ředitel NAVI sice koncem května popřel spekulace o možném příchodu YEKINDARa, ale tím, že bude volný, je najednou tento přestup ve hře.

NAVI se po vyhazovu Kirilla „Boombl4“ Mikhailova opírají o Denise „electroNic“ Sharipova v roli in-game leadera, čímž ale tým přišel o část jeho palebné síly. Současně se z něj ale stal jeden z nejvíce zručných kapitánů. Pokud by tedy NAVI přivedli novou hvězdou, chcete-li star playera, mohli by opět zamířit k výšinám a útočit na pozici světové jedničky. Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis by byl naprosto ideální posilou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.