Přejít k hlavnímu obsahu

MONSTEER utrpěl bolestivou porážku. Pokud chce postoupit na světový turnaj, už nesmí prohrát

18. 6. 2022 | 13:00 VALORANT Reportáž
Play-off prestižní evropské ligy VCT Challengers má za sebou první hrací den. Svědky jsme byli dvou zápasů, přičemž české fanoušky zajímal hlavně ten, kde se při svém debutu v Tier 1 lize rval český talent Ondřej „MONSTEERR“ Petrů. Jeho tým Acend ale zaváhal a nyní potřebuje dvakrát v řadě vyhrát, aby mohl tuto část sezóny považovat za úspěšnou.
MONSTEERR vs. M3 Champions
MONSTEERR vs. M3 Champions
Zdroj: Acend Club / Riot Games

Neúspěšný první split letošní sezóny už Acend překonali, stále však nemají splněno. Jejich cílem je totiž světová scéna, na které chtějí vykročit za obhajobou loňského titulu mistrů světa. K tomu jim pomáhají i dvě nové posily, Ondřej „MONSTEERR“ Petrů a Vakaris „vakk“ Bebravičius. Pro českého hráče jde o první zkušenost s nejvyšší úrovní, už dříve si však zahrál za několik zajímavých zahraničních týmů.

Své první play-off MONSTEERR odstartoval proti týmu M3 Champions, což je bývalá sestava Gambit Esports. Soupeř, který postoupil s negativní bilancí 2-3, však byl dobře připraven. Na úvodním Bindu zvítězil 13:7 a vítěznou sérii dokonal v prodloužení na Breeze poměrem 16:14. Zatímco M3C jsou tak jediný krůček od postupu na Masters do Kodaně, Acend už nesmějí v pavouku poražených zaváhat.

Ve druhém čtvrtfinále se proti sobě postavili Team Liquid a minulí šampioni FunPlus Phoenix. V prvním splitu se FPX nemohli podívat na Masters, kde je nahradili právě TL. Soupeř v čele s Adilem „ScreaM“ Benrlitomem jim tuto službu nyní oplatil. Liquid sice dokázali ovládnout Icebox, ztratili však Split a v rozhodujícím prodloužení padli na Havenu. FPX jsou tak krůček od toho, aby dosáhli toho, o co minule přišli.

Play-off pokračuje v sobotu, kdy jsou na programu dva semifinálové duely pavouka vítězů. Guild Esports nejprve vyzvou M3 Champions, jediný dosud neporažený tým Fnatic se o druhý slot na Masters následně popere s M3 Champions. České fanoušky bude zajímat neděle, kdy opět půjde do akce MONSTEERR.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.