Přejít k hlavnímu obsahu

Neskutečná bitva! Český hráč ve čtvrtfinále nestačil na obhájce evropského titulu

19. 6. 2022 | 22:07 VALORANT Reportáž
Neuvěřitelné zápasy a comebacky. Tak lze popsat souboje o udržení v play-off, na jehož konci je odměna v podobě titulu a vstupenek na Masters v Kodani. Po nedělních kláních se loučí Team Liquid a Acend s českým hráčem Ondřejem „MONSTEERR“ Petrů. O poslední místo na mezinárodní akci si to za týden rozdají obhájci titulu FPX proti M3C.
MONSTEERR a ardiis
MONSTEERR a ardiis
Zdroj: Riot Games

V boji o přežití se nejprve setkaly celky ze skupiny B. Team Liquid si vybral jako úvodní mapu Icebox a první polovinu útočil. Hned od začátku muselo být divákům jasné, že tahle bitva bude jako na houpačce. Po výměně stran ale začali borci z M3 Champions ztrácet krok a první mapa padla do rukou jejímu výběrčímu v poměru 13:10.

Následná mapa Fracture byla zvolena hráči M3C a podle také průběh vypadal. Soupeři povolili jen sedm kol a vyrovnali sérii. O postupu se šlo rozhodnout na Bind. První polovina měla podobný průběh jako úvodní mapa a před prohozením stran měly oba celky po šesti bodech. Pak jakoby Teamu Liquid došla šťáva a M3C byli k nezastavení. Senzačně neztratili ani bod, čímž zhatili soupeřům šance na Masters.

Pak nastala chvíle pro českého hráče. Jeho tým Acend byl vyzván na Haven, mapu zvolenou FunPlus Phoenix. MONSTEERR a jeho spoluhráči začali skvěle. Mehmet Yağız „cNed“ İpek nebyl poslední dobou ve své kůži, ale tady dominoval. Během 16 kol nasbíral 23 killů, přičemž zemřel pouze pětkrát. Takovou show nečekal nikdo a FPX chtěli na svůj výkon rychle zapomenout. Jenže je čekal Acendem zvolený Icebox.

Druhá mapa byl úplně jiný šálek kávy. Acend se sice dostal rychle do vedení, ale čím více se blížil k cílové čáře, tím houževnatější a bezchybnější se stával jejich soupeř. FPX se nevzdali a přes ztrátu čtyř kol po první polovině dokázali zápas otočit ve svůj prospěch. MONSTEERR sice vládl na této mapě tabulce střelců a uskutečnil i několik clutchů, nicméně se musel smířit s tím, že série bylo po prohře 11:13 srovnána.

Rozhodující mapou se stal Breeze, což se určitě více líbilo FPX, kteří zde tuto sezónu podávali skvělé výsledky. První kroky sestavě Acendu vůbec nevyšly. MONSTEERR a jeho spoluhráči se trápili a zakrátko se ocitli ve stavu 0:9. Taktická porada pomohla získat zbylá tři kola první poloviny, ale před světovými šampiony stál téměř nemožný úkol. FPX nic nenechali náhodě a neposkytli žádnou šanci na comeback.

Český hráč se tedy po skvělé sezóně loučí před branami semifinále, což je na debut v nejvyšší lize i tak úctyhodné. O poslední lístek na Masters se příští týden poperou právě FunPlus Phoenix a M3 Champions.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.