Přejít k hlavnímu obsahu

Zámořská jednička mění dva důležité články. Kdo posílí Team Liquid?

20. 6. 2022 | 08:46 Counter-Strike 2 Přestup
Severoamerická scéna si nezažívá radostné měsíce. Sotva Evil Geniuses představili ambiciózní projekt pro budoucnost, tak je na tahu Team Liquid, který jako aktuální světová třináctka zasahuje do své sestavy. S týmem se loučí jedna z nejnovějších posil i oblíbený trenér.
shox & NAF
shox & NAF
Zdroj: Rich Lock

Team Liquid nezažívá povedený rok 2022. Mimo čtvrtfinálové účasti v ESL Pro League se Liquid nepodařilo vyhrabat z prvotních fází žádného turnaje. Na začátku letošního roku přišli do týmu tři hráči, ale bylo zřejmé, že bude potřeba udělat další změny. Jako první byl na mušce francouzský veterán Richard „shox“ Papillon, který do sestavy z hlediska rolí nezapadl ideálně a jeho výkony byly spíše podprůměrné.

Francouzská legenda se však neloučí jako jediná. Zatímco odchod shoxe byl vysoce očekávaný, druhý zásah do jádra sestavy je hodně překvapivý. Liquid se rozhodli dát opětovné sbohem také oblíbeného trenérovi Ericu „adreN“ Hoagovi. Na nalezení záplat za oba důležité články však organizace nemá příliš času. Prestižní turnaj IEM Cologne klepe na dveře a Team Liquid má jen pár dní do uzávěrky soupisek.

Pokud ambiciózní organizace sáhne hluboko do kapsy, největší rybou na trhu je Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis. U něj se dá ale očekávat, že by z Evropy mohl dostat zajímavější nabídky. Lákavou variantou by mohl být také katovický šampion Justin „jks“ Savage. Co se týče trenéra, tak jeho hledání může být ještě těžším úkolem. Nabízí se například Damien „maLeK“ Marcel, se kterým se rozloučili Evil Geniuses.

Aktuální složení týmu Liquid:

 Spojené státy americké Jonathan „EliGE“ Jablonowski
 Spojené státy americké Josh „oSee“ Ohm
 Spojené státy americké Nick „nitr0“ Cannella
 Kanada Keith „NAF“ Markovic

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.