Přejít k hlavnímu obsahu

S1mple opět přepsal historii! Na BLAST Premier získal rekordní ocenění MVP

20. 6. 2022 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Natus Vincere mají za sebou nejpovedenější turnaj letošního roku, z jarního finále BLAST Premier získali vůbec letošní první trofej – a to i přesto, že nenastoupili v plné síle. Viktor „sdy“ Orudzhev do týmu zapadl na jedničku a NAVI předvedli opravdu dominantní jízdu.
Oleksandr "s1mple" Kostyliev
Oleksandr "s1mple" Kostyliev
Zdroj: BLAST Premier

Všechno ale pro Natus Vincere nezačalo podle plánu. Tým oslabený o dnes již bývalého kapitána Kirilla „Boombl4“ Mikhailova na úvod BLAST Premier Spring Final nestačil na OG, Adam „NEOFRAG“ Zouhar tak při své premiéře v novém týmu na Tier 1 scéně získal parádní skalp. Nakonec to dotáhl až do semifinále, kde shodou okolností padl v rematchi proti NAVI. Zápas to byl však krásný a OG čeká zářivá budoucnost.

Ještě předtím se však ukrajinská mašina musela vypořádat s FaZe Clanem, což dokázala naprosto bravurně. 16:6 a 16:1, takový výprask světových jedniček nečekal ani ten nejvěrnější fanoušek NAVI. Po úspěchu v semifinále proti OG (2:1) tak zbývalo porazit posledního soupeře. Z druhé strany pavouka postoupil taktéž tým, který šel ze skupiny až ze třetího místa – Team Vitality. Také ten hrál o první letošní titul.

Finálová bitva měla být soubojem Mathieu „ZywOo“ Herbaut vs. Oleksandr „s1mple“ Kostyliev, individuality ovšem nerozhodly. Celková palebná síla byla jasně na straně Natus Vincere, kteří svého soupeře jasně přehráli a ani na jedné finálové mapě mu nepovolily dvojciferný počet vyhraných kol. „Nový tým, nová trofej, nový rekord. GG WP, Team Vitality. Jsme šampioni Blastu, díky všem za podporu,“ okomentoval finále s1mple. V rozhovoru ocenil také novice Viktora „sdy“ Orudzheva a doufá, že bude součástí týmu i na IEM Cologne.

O jakémže to rekordu ale hovoří? S1mple totiž v Lisabonu přepsal historii. Získal totiž už v pořadí svoji 20. medaili nejužitečnějšího hráče turnaje, čímž se v žebříčku dostal před dosavadního krále Nicolaie „dev1ce“ Reedtze. Ukrajinský blázen tak opět dokázal, že jeho status absolutní legendy CS:GO je více než zasloužený.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.