Přejít k hlavnímu obsahu

Úspěch pro Česko. Nightshare se stává hlavním trenérem v nejvyšší světové lize

20. 6. 2022 | 19:24 League of Legends Přestup
Po dvou letech působení na americké půdě se Tomáš „Nightshare“ Kněžínek dočkal vysněného povýšení a ocenění jeho dovedností. Počínaje červnem se stal hlavním trenérem League of Legends týmu Immortals. Celek působí v nejvyšší severoamerické lize LCS a po úvodním supervíkendu má první body.
Tomáš "Nightshare" Kněžínek a Immortals
Tomáš "Nightshare" Kněžínek a Immortals
Zdroj: Immortals

Tomáš Kněžínek se prosazoval v esportu ve stínu svého identického dvojčete, hvězdného AD Carry Aleše „Freeze“ Kněžínka. Na současné pozici se už ale dostal výše než on. Po letech trénování na české scéně, především v eSubě, se po dostudování mohl esportu začít věnovat naplno. Vhod mu přišla nabídka od týmu za velkou louží. První mezinárodní laso mu hodila rovnou světoznámá organizace Immortals.

Nightshare začínal v akademii před rokem a půl jako trenér, po první úspěšné sezóně však následovalo povýšení do role hlavního kouče. A po dalším jednom splitu? To si to namířil rovnou mezi elitu, aby hlavnímu týmu pomohl dosáhnout lepších výsledků v LCS, odkud lze postoupit až na Mistrovství světa.

Jarní část letošní sezóny se ale Immortals nepovedla, zakončili ji totiž na posledním místě. Tomáš Kněžínek to však neodnesl, naopak z toho vytěžil. Vyměnil si pozici s Invertem a tím byl z asistenta oficiálně pasován do role hlavního trenéra. Splnil se tak jeho cíl a hned se svěřil, čeho chce dosáhnout. Cílí na jednotný pohled na hru a prostředí, ve kterém budou hráči komfortní. Vedení mimo to vyměnilo i tři hráče.

Nejdůležitější část sezóny už započala a Immortals mají po prvním týdnu LCS na kontě už první výhru nad FlyQuest. Nejzajímavější ale bude sledovat zápas proti 100 Thieves, kde trénuje jeho dvojče Freeze. Ten odešel do zámoří také před rokem a půl, po celou dobu však zůstává na stejném křesle, tedy v roli asistenta trenéra v hlavní sestavě. Má se však čím pyšnit, protože v loni jeho svěřenci celou ligu opanovali.

První bratrské derby pro Nightshara v pozici Head Coache se odehraje 4. července. Zvítězí šampioni LCS z minulé sezóny pod taktovkou Aleše, nebo bude sestava pod vedením Tomáše skutečně na vzestupu?

Sestava týmu Immortals:

  •  Spojené státy americké Mohamed „Revenge“ Kaddoura (Top)
  •  Filipíny Shane Kenneth „Kenvi“ Espinoza (Jungle)
  •  Německo Tristan „PowerOfEvil“ Schrage (Mid)
  •  Nový Zéland Lawrence Sze“Lost“ Yuy Hui (Bot)
  •  Jižní Korea Lee „IgNar“ Dong-geun (Support)
  •  Česká republika Tomáš „Nightshare“ Kněžínek (hlavní trenér)
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.