Přejít k hlavnímu obsahu

Prvnímu týdnu LEC vládli G2 Esports. Češi se dělí o druhé místo

20. 6. 2022 | 14:50 League of Legends Reportáž
Úvodní klání nejprestižnější evropské ligy League of Legends přineslo většinou očekávané výsledky. Často ale dost kostrbatě dosáhnuté. Českým zástupcům se první týden v LEC povedl a všichni si připsali po dvou výhrách. Jediným celkem, který nepustil zápas. je vítěz jarního splitu G2 Esports.
Humanoid/Carzzy/Patrik
Humanoid/Carzzy/Patrik
Zdroj: Riot Games

Nestává se často, aby hned po prvním týdnu měl čisté konto jen jeden mančaft. Na čele tabulky se osamostatnili se třemi výhrami G2 Esports. Pokračují tak ve své fazóně z konce jara. Zároveň se opět ukázala jejich silná stránka, netradiční picky a kompozice, kterými v teamfightech převálcovali všechny soupeře.

Všichni čeští hráči se momentálně dělí o druhou pozici. Patrik „Patrik“ Jírů nejprve pomohl svému týmu Excel porazit Misfits Gaming a druhý den uštědřil jedinou porážku Marku „Humanoid“ Brázdovi a jeho spoluhráčům z Fnatic.

Nakonec ale narazil právě na favorizované G2. Ty sice Excel potrápili, na vítězství to ale nestačilo.

Humanoid další dva mače zvládl, nejprve padli Rogue, pak i SK Gaming. Oba dva zmínění čeští borci si vysloužili alespoň jednou ocenění za nejlepšího hráče zápasu. 

Matyáš „Carzzy“ Orság sice tak nezářil, ale za to podával stabilní výkony, které Vitality pomohly po úvodní prohře s MAD Lions porazit Misfits Gaming a Team BDS. Právě v posledním zmíněném duelu se zdálo, že vítězství nechce ani jeden celek. Ale víc chyb bylo provedeno ze strany mladší organizace a český hráč si zajistil druhý bod.

Štítky: LEC, Humanoid, Carzzy, Patrik
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.