Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední možnost probojovat se do play-off! Zvládnou ENTERPRISE poslední zápasy?

22. 6. 2022 | 09:22 VALORANT Preview
V jarním splitu jsme už touhle dobou měli jasno, která čtveřice postoupí do play-off. Nyní tomu ale tak rozhodně není, protože i tým na sedmém místě se může vyhoupnout až na vrchol tabulky. A přesně takový úkol čeká české hráče v posledním hracím týdnu.
ENTERPRISE VALORANT Team
ENTERPRISE VALORANT Team
Zdroj: Riot Games

Předposlední den základní části zahájí Anorthosis Famagusta Esports a Anonymo Esports, ale pro českého fanouška bude důležitější až druhý zápas. ENTERPRISE jsou jedinou výhru za polskou sestavou TENSTAR a středečním triumfem by nejen srovnali bilanci, ale dostali by se před ně, jelikož by je porazili ve vzájemném zápase už podruhé, což by v případě shody o postup hrálo důležitou roli. Stále se ale vše může zamotat.

Nejlépe našlápnuto do play-off mají Zero Tenacity, kteří společně s EP postoupili z nižší ligy. V Surge jsou zatím v čele žebříčku a jedna výhra by jim postup do play-off už stoprocentně zajistila. Diamant Esports ale udělají všechno proto, aby s nimi udrželi krok, protože jim dýchají na záda. Den zakončí sestoupivší Entropiq proti NOM esports, kde musí také zabojovat Martin „Hitch“ Srp. Jeden z jeho spoluhráčů ale čelí obviněním bývalé přítelkyně, takže se posledního týdne nezúčastní a NOM tak musí najít náhradu.

O všem samozřejmě rozhodne úplně poslední den, takhle těsné to Surge ještě nepamatuje. Diamant nejprve vyzve TENSTAR a ENTERPRISE se potkají s Anonymo na bitevním poli hned poté. Při prvním střetu to českou sestavu hodně bolelo, protože jí soupeř uštědřil drtivou porážku, takže jsme všichni zvědaví, co se bude dít tentokrát. Entropiq mohou v roli záškodníka ještě potrápit Anorthosis, ale pak se jistojistě s ligou rozloučí. Závěrečný souboj základní části bude čekat Hitche s NOM proti lídrům Zero Tenacity.

Je opravdu na co koukat a až do poslední chvíle nemusíme znát žádného postupujícího, tak si nezapomeňte nalaďte ve středu a ve čtvrtek vždy od 17 hodin naladit oficiální Twitch kanál soutěže!

Pořadí před posledním týdnem:
1. Polsko Zero Tenacity8-4135-116+19
2. Řecko Anorthosis Famagusta Esports7-5133-122+11
3. Slovinsko Diamant Esports7-5131-126+5
4. Polsko TENSTAR7-5138-134+4
5. Česká republika Enterprise Esports6-6139-123+16
6. Polsko NOM eSports6-6128-129-1
7. Polsko Anonymo Esports6-6128-117+11
8. Česká republika Entropiq1-1190-155-65
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.