Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka eLEAGUE musela odložit finále, EIQ berou po dohrávce bronz. Jak reagovali hráči?

21. 6. 2022 | 14:30 Counter-Strike 2 Turnaj
Uplynulý víkend měl být ve znamení vyvrcholení jarní sezóny Sazka eLEAGUE. Nedělní program se však kvůli úmorným horkům nedohrál a organizátoři byli donuceni zápasy kvůli technickým patáliím odložit. Kritiku však od hráčů schytávají kvůli jinému faktoru, který ovlivnil finálový víkend.
Trofej pro šampiona Sazka eLEAGUE
Trofej pro šampiona Sazka eLEAGUE
Zdroj: Sazka eLEAGUE

Sazka eLEAGUE se každoročně účastní osm týmů. Po skupinové části, kde bojuje na dvou mapách každý s každým, vzejde šestice účastníků play-off. Dva týmy postoupí přímo do semifinále, zbytek se ještě před vrcholným víkendem utká ve čtvrtfinále. Tyto všechny fáze se letos podařily úspěšně odehrát, nedělní závěr však už nikoliv. Na vině bylo tropické počasí, které v Praze dosahovalo až 37 stupňů Celsia a technika tento nápor nezvládla. „Kvůli extrémním teplotním podmínkám se Praha dnešní den potýkala s výpadky sítě, kvůli kterým nejsme schopni ve hře pokračovat,“ znělo první zdůvodnění na sociálních sítích.

Organizátoři však posléze přispěchali s vyjádřením, jehož součástí bylo i oznámení termínu zápasu o třetí místo. Ten se odehrál v úterý od 12:00. „S výpadky internetu se potýkala podstatná část třetí mapy. V momentě, kdy technické potíže způsobené kolapsem sítě zasahovaly do regulérnosti utkání, se organizátoři Sazka eLEAGUE společně s dotčenými týmy Dynamo Eclot a Entropiq Prague domluvili, že se třetí mapa (decider) odehraje od začátku v jiný den. V této situaci je nejdůležitější vytvoření rovných podmínek pro přihlášené týmy.“

Zápas nakonec do vítězného konce dotáhli hráči Entropiq Prague, kteří opakovaný decider vyhráli 16:13. Dynamo Eclot naopak smutní. Nedělní zápas měli rozjetý dokonale, vedli 13:11 a byli za silnější stranu v situaci 3 proti 1. Jak se říká, soupeře měli na lopatkách. Bronzové medaile jim ale bohužel v úterý utekly.

Vlna kritiky se však snesla na jiný faktor, který ovlivnil finálový víkend. Rozhodující zápasy probíhaly ve studiu, ne všichni hráči ale byli přítomní. Na místo konání totiž nedorazili dva zahraniční hráči ENTERPRISE, Deyvid „h4rn“ Benchev a Raul „Blytz“ Gligor. „Udělat offline finále a povolit týmům, aby jejich zahraniční hráči hráli z domu, je úlet,“ nebral si servítky Dominik „blogg1s“ Janita z eSuby. „Rozdíl mezi hraním z domu a ze studia je fakt brutální. Nechápu, že tohle vůbec v play-off dovolili, protože ENTERPRISE měli neskutečnou výhodu.“

Na celé situaci hráče nejvíce rozzuřil fakt, že o absenci zahraničních hráčů ve studiu předem ani nevěděli. Kromě ENTERPRISE toto privilegium měli také Entropiq Prague s Jonasem „j1NZO“ Jalowskim.

Dalo by se tedy říci, že nechtěné odložení kvůli počasí postaví týmy v boji o medaile na stejnou startovní čáru. Novým termínem finále je neděle 14:00, obhájci ze SINNERS vyzvou online právě ENTERPRISE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.