Přejít k hlavnímu obsahu

Y-Games PRO Series zná polovinu složení play-off. Uspěje dnes Dynamo Eclot?

22. 6. 2022 | 08:44 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý ročník Y-Games PRO Series má za sebou základní část, která určila první dva postupující týmy do play-off. Jednotlivé skupiny opanovaly zahraniční akademie BIG a NAVI, na něž byly krátké i leckteré známé týmy. Další dvanáctka týmů má však šanci uspět v předkole.
Y-Games PRO Series
Y-Games PRO Series
Zdroj: oficiální materiály Y-Games

Základní částí Y-Games PRO Series neprošel nikdo bez porážky. Do boje o rovný 1 milion korun nejlépe vstoupili BIG Academy a NAVI Junior, kteří si jako první díky bilanci 6 výher a 1 prohry zajistili play-off. Ze soutěží se jako jediní naopak rozloučili Inside Games, spolu s ENTERPRISE, kteří se bohužel museli odhlásit. ING ještě nezaznamenali jedinou výhru a pro aktuální letošní sestavu jde o další ránu.

Nyní už ale k předkolu, kam postoupily všechny týmy od druhého do šestého místa obou skupin. První dva zápasy proběhly v neděli, česko-slovenská scéna měla tři želízka v ohni. Jako první šli do akce hráči týmu NARCIS, kteří mohli jen překvapit. Polskému celku PACT vzali mapu, ale favorizovaný soupeř nakonec postoupil. V následném vzájemném duelu domácích celků uspěla eSuba, jež vyřadila Dark Tigers.

Aktuální účastníci play-off:

Pokračování formou dvou dalších duelů přinese středeční večer. Německá sestava ALTERNATE aTTaX od 17:00 vyzve maďarský ONYX, aby posléze udělali prostor vrcholu dne. Dynamo Eclot se v posledních týdnech prezentuje špičkovou formou a potvrdit to bude chtít od 20:30 v boji o postup proti Budapest Five.

O poslední dvě místenky ve vyřazovacích bojích se čtveřice týmů popere v pátek. Velice těžký zápas čeká na 1dayHeroes, kteří se pokusí o zázrak proti silné polské mašině AGO. Program před hlavní bouří uzavře další střetnutí dvou domácích celků, závěrečný páteční šlágr proti sobě postaví Cryptovu a Entropiq Prague.

Rozpis Play-In fáze:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.