Přejít k hlavnímu obsahu

Další velká zkouška. NEOFRAG a OG vyzvou v prvním kole milionového turnaje světovou jedničku

22. 6. 2022 | 16:00 Counter-Strike 2 Preview
Nadcházejí Roobet Cup je další velkou příležitostí pro evropský tým OG, který bude chtít navázat na výborné výkony z jarního finále cyklu BLAST Premier. V prvním kole budou mít NEOFRAG a jeho spoluhráči práci jako na kostele, v cestě jim totiž stojí Major šampioni z FaZe!
OG
OG
Zdroj: BLAST Premier

Roobet Cup. To je na první pohled velmi nenápadný název CS:GO turnaje. Nenechte se ale zmást, tamní organizátoři na něj vyčlenili krásných 250 tisíc dolarů a pozvali světovou extratřídu.

V šestnáctičlenném startovním poli, které se rozdělilo na čtyři GSL skupiny, z nichž dva nejlepší postoupí do play-off, nalezneme třeba Astralis, Cloud9, ENCE, Imperial či MOUZ s frozenem, o jejichž osudu se rozhodne ve skupině C.

Nejvíce nás ale bude zajímat první skupina A, ze které bude chtít postoupit i Adam „NEOFRAG“ Zouhar s OG. Dostat se mezi dva nejlepší ale nebudou mít jednoduché už od samotného začátku, poněvadž v úvodním špílu od 19:00 narazí na světové jedničky FaZe - největší jméno celé akce.

OG, kteří by už ve svých řadách měli mít uzdraveného odstřelovače Mateusze „mantuu“ Wilczewskiho, budou určitě platit za outsidery. Jak ale víme, na jarním finále BLAST Premier i s náhradníkem skolili ve skupině NAVI, a i v semifinále s nimi sehráli vyrovnanou partii. Navíc, úřadující Major šampioni v posledních týdnech spíše stagnují. To jsou důvody, proč by mladá pětka mohla (opět) uspět.

V dalším průběhu na OG následně čekají BIG z Německa či Entropiq, kteří chtějí s velkou posilou Nikolayem „mir“ Bityukovem konečně zaznamenat první velký úspěch. Zejména duely s těmito týmy budou pro třináctý tým světa OG klíčové.

Celá akce začíná už dnes 22. června, přičemž osm nejlepších celků ze všech čtyř skupin si to následně rozdá v single-elimination pavouku. Samotného šampiona, který si odnese 150 tisíc dolarů, poznáme 30. června. Celý stream a tažení jak NEOFRAGA, tak i frozena, můžete sledovat na oficiálním Twitch kanále.

Štítky: Roobet Cup, NEOFRAG
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.