Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq i ENTERPRISE v Evropě neuspěli. Který z Čechů si ale play-off zahraje?

24. 6. 2022 | 08:32 VALORANT Reportáž
Druhý letošní split regionální ligy Surge míří do finiše. Z osmi celků postupuje do play-off polovina, o pořadí rozhodovaly opravdové maličkosti. České sestavy Entropiq ani ENTERPRISE se ale do play-off bohužel nepodívají. V rozhodujícím klání však nezaváhal Hitch, který si jako jediný z Čechů zahraje o postup mezi elitu. Doplnit by jej měl i Drahomír „bobys“ Pohořalý.
Sova je nejhranějším agentem Hitche
Sova je nejhranějším agentem Hitche
Zdroj: Riot Games/NOM eSports

Hned první zápas vytvořil určité podmínky, které musely ostatní týmy splnit, aby měly nadále šance na play-off. Stalo se tak, protože Anonymo Esports podlehlo Anorthosis Famagusta Esports, díky čemuž kyperská organizace odskočila o dvě výhry například od ENTERPRISE. Tím bylo uděláno ultimátum, které znamenalo, že česká sestava nesmí prohrát ani zápas. Jenže když nastoupili proti TENSTAR, tak to nevypadalo, jak jsme byli zvyklí. Utržili porážku 4:13 a znamenalo to tedy konec nadějí na postup.

Vypadá to, že Achillova pata polského celku Zero Tenacity je slovinský tým Diamant Esports, který je porazil už podruhé v sezóně a připravil si slušnou pozici na závěrečný den. Martin „Hitch“ Srp a jeho spoluhráči z NOM esports v důležitém a nakonec těsnějším zápase, než to zpočátku vypadalo, porazili se sestupem smířené Entropiq, takže jejich šance na účast ve vyřazovací části stále žila. Za NOM aktuálně hraje i Drahomír „bobys“ Pohořalý, který je náhradníkem za vyšetřovaného polského hráče kamo.

Poslední hrací den nemohl začít napínavěji. Střet TENSTAR a Diamant měl určit prvního semifinalistu, ale rozhodovat muselo až poslední kolo. To připadlo polskému celku, který si mohl oddychnout. Osud Diamantu neměli hráči nadále ve svých rukách a museli doufat, že Hitch později zvládne zápas svého týmu. Nejprve se ale rozhodovalo o umístění na nepostupových pozicích. O šestou pozici bojovali ENTERPRISE proti Anonymo a bohužel neobstáli. Zakončili tak ligu na předposlední pozici a čeká je baráž o udržení.

S poslední prohrou na kontě dopadli i Entropiq proti Anorthosis, kteří celou základní část vyhráli. O všem rozhodla mapa Breeze, Zero Tenacity na jedné straně a Hitch s bobysem na té druhé. Bitvu plnou těsných kol ale český hráč zvládl a mohl se radovat. Výhrou zpečetil postup nejen sobě, ale soupeře, který poslední týden začínal s nejlepším skóre na čele ligy, posunul až za postupovou čáru. Vzájemné zápasy na skóre 8-6 totiž byly proti polskému celku. Díky NOM tak bude mít Česko v semifinále regionální ligy své zástupce!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.