Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS v milionové soutěži končí, ENTERPRISE čeká boj o všechno. Pomstí se na přemožiteli hříšníků?

25. 6. 2022 | 12:30 Preview
Cesty dvou českých zástupců v REPUBLEAGUE byly až do pátečního večera totožné. SINNERS a ENTERPRISE po postupu do hlavní části nejprve vyhráli, poté prohráli, a tím pádem na ně čekal Lower Bracket. Do rozhodujícího souboje do play-off se však dostal pouze jeden, v sobotu se následně rozhodně o všem – tedy o posledním postupujícím do play-off.
Erik „The eLiVe“ Sith
Erik „The eLiVe“ Sith
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Slovenská soutěž REPUBLEAGUE je od letošního roku součástí velkolepého okruhu Champions of Champions Tour. I díky tomu tak v nové sezóně nechybí spousta zvučných jmen, ačkoliv hlavní hvězdy, Ninjas in Pyjamas, na poslední chvíli svou účast odřekly. Z kvalifikace se do silné konkurence probojovali také SINNERS a ENTERPRISE, zatímco další české a slovenské týmy zůstaly před branami postupu.

Tažení hříšníků začalo výhrou nad týmem Finest, následná prohra s novou sestavou Fnatic však znamenala pád do pavouka poražených. Tam bohužel hned v prvním případě nestačili na forZe a s letošní sezónou se tak mohli rozloučit. ENTERPRISE jsou na tom o poznání lépe. V prvním zápase senzačně zdolali účastníky PGL Majoru a brazilské legendy z Imperial Esports, nicméně i oni se po prohře nad MOUZ NXT pakovali z horního pavouka a zaváhat už nemohli. Povedlo se jim však, stejně jako SINNERS, porazit Team Finest.

S bilancí 2-1 se tak ENTERPRISE dostávají před závěrečného soupeře. Zatímco Fnatic a MOUZ NXT už mají ze skupiny B jistý postup do play-off a v sobotu večer si zahrají „pouze“ o nasazení přímo do semifinále, tak ENTERPRISE vyzvou forZe, přemožitele SINNERS, o poslední postupový slot ve vyřazovací části. Duel o všechno mezi českou organizací a 23. nejlepším týmem světa proběhne v sobotu od 16 hodin.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.