Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot mezi vybranou společností. Získají dnes třetí výhru v řadě?

26. 6. 2022 | 12:45 Counter-Strike 2 Preview
41. sezóna soutěží od portálu ESEA se dostává do pokročilé fáze play-off. Nejvýše se v této hierarchii aktuálně nachází Dynamo Eclot, které za sebou v divizi Advanced už nechalo ostatní české a slovenské týmy a v neděli večer si dokonce zahraje o postup mezi šest nejlepších týmů! Zapomínat ale nemůžeme ani na nižší divize, kde se hraje o důležité postupy výše.
Dynamo Eclot CS:GO tým
Dynamo Eclot CS:GO tým
Zdroj: Dynamo Eclot

Ze čtyřlístku česko-slovenských zástupců v ESEA Advanced už jsou ve hře pouze hráči Dynamo Eclot. Zatímco Dark Tigers se v lize udrželi, tak eSuba s bilancí 4-10 bohužel sestupuje. Entropiq Prague doplnili DNE v play-off, tam ale zaznamenali jedinou výhru proti týmu Impression a sezóna pro ně skončila.

Dynamo Eclot oproti tomu po nenastoupení No Limit Gaming porazili UNGENTIUM a už se nacházejí ve třetím kole horního pavouka. Jejich dalším soupeřem bude dlouholetá běloruská jednička Nemiga, která se aktuálně nachází na 90. místě světového žebříčku, tedy 25 pozic pod českým týmem. Souboj o postup mezi šest nejlepších týmů proběhne v neděli od 18:30. Na vítěze v dalších dnech čeká silný tým forZe.

Zapomenout nemůžeme na Martina „STYKO“ Styka, jeho Apeks se ve složení se dvěma dnes již bývalými členy týmu postaví ostrovnímu týmu 1PIN. Nachází se však již v LB a prohra by tedy znamenala konečnou.

Další ligou v ekosystému soutěží je Main, kde je stále ve hře 32 týmů. Jediná výhra od postupu do vyšší soutěže dělí Cryptovu, která přemohla QUAZAR a dnes večer o postup vyzve litevský tým SD Invicta. Uspět se nepodařilo Fadee Gaming, kteří v play-off dvakrát prohráli. Splněno naopak má v divizi Intermediate tým Ironic Outlaws, jenž si postup vybojoval jako první ze všech. ANDROMEDA naopak vypadla.

Nejnižší soutěží ESEA Open naopak uděláme radost fanouškům Tomáše „oskar“ Šťastného. Jeho současný tým Tokyo Revengers vyhrál celou základní část a ve vyřazovacích bojích má na kontě dva další zářezy. Jde o suverénně největšího favorita na prvenství, které by přineslo postup dokonce o tři ligy najednou. Ve hře jsou i další česko-slovenské sestavy, jako eSuba Youngsters, Ravage Esport nebo Team Moops.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.