Přejít k hlavnímu obsahu

Bitvu českých ADC ovládl Patrik. Jeho tým Excel spolu s G2 vládne tabulce!

27. 6. 2022 | 08:24 League of Legends Reportáž
Oproti minulému týdnu to tentokrát měli čeští hráči každý úplně jinak. Carzzy si nepřipsal ani bod, Humanoid uhrál jeden a Patrik získal hned dva. Jeho tým tak dorovnal G2 Esports, kteří zaváhali proti BDS a jsou spolu s Excel na špičce tabulky.
Excel Patrik
Excel Patrik
Zdroj: Riot Games

Na duel mezi Matyášem „Carzzy“ Orságem a Patrikem „Patrik“ Jírů jsme si museli počkat, až Astralis v napínavé bitvě srazí na kolena SK Gaming. Pak jsme mohli být svědky hry, která nás nenechala v klidu sedět. Téměř 40minutovou přetahovanou dokázali vítězně zakončit Excel v čele s Patrikem a zaslouženě si dokráčeli pro třetí bod. Jinou podívanou si přichystali také Rogue. První týden se jim nevedl podle představ, ale tentokrát to vypadalo jako tým z posledních sezón a proti Misfits to přineslo ovoce.

Naopak G2 Esports prohráli svůj první zápas LEC po neuvěřitelně dlouhé době a mohli za to hráči BDS, kteří překvapili a udolali nejobávanější tým v Evropě. Závěrečný zápas patřil Marku „Humanoid“ Brázdovi, čelil totiž svému bývalému týmu. Skoro po celou dobu byli ale Fnatic v gold deficitu, který se jim už zvrátit nepodařilo. To vedlo k přesvědčivé výhře MAD Lions. Ti skalp oslavili ve studiu zajímavým způsobem.

V sobotu si Misfits připsali vůbec první výhru tohoto splitu, když jasně rozdrtili SK. Potom Patrik zaznamenal nejrychlejší vítězství, které jsme po durability patchi viděli. Za pouhých 21 minut a 4 vteřiny rozmázli MAD Lions a Excel tak zažívají nejlepší start splitu v historii. Rogue potvrdili návrat formy proti Astralis a Humanoid s FNC si vynahradil předchozí den výhrou nad BDS, ke které se probojovávali skoro celou hodinu plnou zvratů. V zápase týdne čelil Carzzy s Vitality na Summoner's Riftu G2. Ti si nejen díky draftu, ale i systematičnosti, která hru provázela, dokráčeli pro důležité vítězství.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.