Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý profesionální trenér a tvůrce vzdělávacího obsahu byl pohřešován

29. 6. 2022 | 16:11 Overwatch Zajímavost
Tvůrce obsahu populární hry Overwatch Justin „Jayne“ Conroy byl naposledy spatřen, jak opouští svůj domov 20. června. Od té doby byl několik dní nezvěstný a pátralo se po něm. Okolnosti jeho zmizení jsou nejasné, ale známou osobnost se nakonec podařilo vypátrat.
Justin „Jayne“ Conroy na Overwatch World Cup 2018
Justin „Jayne“ Conroy na Overwatch World Cup 2018
Zdroj: Blizzard Entertainment

Před pár dny se objevila zpráva o zmizení bývalého trenéra Dallas Fuel a tvůrce obsahu známé organizace Envy. Justin „Jayne“ Conroy byl podle Královské kanadské jízdní policie naposledy viděn vycházet ze svého domu pozdě v noci 20. června. Bývalý trenér zmizel v Airdrie v Kanadě, malém městě v provincii Alberta v regionu Calgary.

Jayne se nejvíce proslavil svým vzdělávacím obsahem. Overwatch kariéru začal jako tvůrce vzdělávacího obsahu na YouTube i Twitchi. Zaměřil se hlavně na pomoc hráčům s nízkým ELO zlepšit jejich herní cit a mechaniku, dával tipy a koučoval amatérské celky a další hráče. Nakonec byl vybrán, aby se stal hlavním trenérem kanadského nároďáku před mistrovstvím světa Overwatch World Cup 2018, kde získal bronz. Jeho dovádění s týmem mu vyneslo práci u profesionálního OWL týmu Dallas Fuel.

Justin "Jayne" Conroy a jeho tým
Justin "Jayne" Conroy a jeho tým
Zdroj: Dallas Fuel

Nashromáždil značné množství fanoušků na YouTube (242 tisíc odběratelů) i na Twitchi (193 tisíc sledujících). Bohužel se potýkal s problémy týkající se duševního zdraví. V důsledku vyhoření a nedostatků v týmu se Jayne rozhodl se rozejít s Dallas Fuel a v roce 2019 skončit s trénováním. Od té doby sporadicky pokračoval v práci až do poloviny roku 2021, kdy byl naposledy jeho YouTube kanál aktualizován.

RCMP Airdrie (tamní policie) oznámila, že Justin byl naposledy viděn 20. června kolem 2:00 místního času opouštějíc svůj domov v Cooper's Crossing. „Byl naposledy viděn v mikině a teplákových kalhotách světlé barvy a měl bílé boty s modrými pruhy.“ Žádné další okolnosti nebyly známy. Přesto po čtyřech dnes pátrání byl nalezen a je v bezpečí. Proč byl celou tu dobu neznámo kde, zůstává veřejnosti zatím nezodpovězeno. Důležité ale je, že se známá postava Overwatche našla.

Štítky: Overwatch, Jayne
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.