Přejít k hlavnímu obsahu

Jde se hrát play-off! Bývalí hráči eSuby v semifinálové bitvě narazí na TENSTAR

30. 6. 2022 | 09:40 VALORANT Preview
Česká výprava měla na začátku splitu druhé největší zastoupení z celé ligy. Z původní jedenácti zbyl pouze Martin „Hitch“ Srp, ale dočasného spoluhráče mu bude v následujících zápasech dělat Drahomír „bobys“ Pohořalý z eSuby. Jakou cestu má české duo před sebou?
bobys a Hitch
bobys a Hitch
Zdroj: Facebook/NOM eSports

Základní část nemohla být napínavější. Rozhodovalo se až v posledním hracím dni, v posledním zápase a dokonce na skóre. Odnesli to Zero Tenacity, kteří měli před závěrem nejlepší pozici. Postoupit mohli ale jen čtyři celky, a ty si to teď rozdají o 170 tisíc korun a také o možnost vyzvat ostatní vítěze regionálních lig.

Celé play-off bude záležitostí tří dnů. Semifinálová utkání startují v pátek a konečně se dočkáme BO3 sérií. Hitch na tento formát minulý split doplatil, v základní části neměl na kontě jedinou prohru a následně svá klání prohrál dvakrát 1:2. Určitě se ale od minule poučil a může nám to ukázat proti polské sestavě TENSTAR, která NOM esports s českým hráčem porazila v obou případech, kdy se v tomhle splitu střetli. Tento zápas, tentokrát i s bobysem, bude ale na programu až potom, co si své odehrají jiné celky.

Řeč je o nováčcích z Diamant Esports a z jarního splitu bronzových Anorthosis Famagusta Esports. Kyperská organizace ale od minule posílila a finiš základní části zvládla zakončit na špici. Diamant ale zvládl alespoň jednou soupeře udolat a i zde je tedy možné všechno. Jen si vzpomeňme, jak to doteď vypadalo!

Ještě ten samý den se spolu utkají oba poražení v klání o přežití. Pozor, ve čtvrtek se začíná už v 15 hodin! Finálové zápasy obou pavouků jsou pak na programu v pátek a grandfinálová BO5 bitva nás čeká v sobotu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.